Vágólapra másolva!
Xavi Hernández, a Barcelona vezetőedzője annak ellenére büszke játékosaira, hogy irányításával csapata elszenvedte első vereségét, amikor a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján hazai környezetben 1-0-ra alulmaradt a Real Betisszel szemben.

A klublegenda edzőként negyedszer irányította a Barcelonát, és a bajnokságban két mérkőzésen aratott győzelem, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörében elért döntetlen után először kapott ki. Xavi a Betis elleni találkozót követően kiemelte:

ő és szurkolóik is büszkék lehetnek csapatukra,

amely különösen a második félidőben játszott jól, és akkor kapta a mérkőzést eldöntő gólt, amikor pont a legjobb periódusában volt.

"Ez rettenetesen zavar,

de ezt mi most nem tettük meg. Azt viszont a játékosaimnak is elmondtam, hogy a futball egy ilyen játék, a történtek ellenére büszke vagyok rájuk. Ők mindent beleadtak ebbe a meccsbe, és ha valamelyik csapat itt győzelmet érdemelt volna, az a Barcelona volt" - mondta. Hozzátette: vereséget végképp nem érdemeltek, a szerencsével álltak hadilábon.

Xavi a hazai vereség ellenére is büszke játékosaira Forrás: AFP/Lluis Gene

A katalánokra fontos összecsapás vár a jövő héten, szerdán a Bayern München vendégei lesznek a Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójában. A már biztos csoportelsőként továbbjutott bajorok számára nincs különösebb jelentősége az összecsapásnak, a második helyezett Barcelonának annál inkább. Utóbbi előnye ugyanis két pont a Benficával szemben, amely a Dinamo Kijevet fogadja. A Barcelona számára csak a győzelem jelent biztos továbbjutást, különben sorsának alakulása a portugáloktól függ, akik az egymás elleni összevetésben ráadásul jobbak náluk.

Xavi elmondta: úgy kell küzdeniük, mint az "állatoknak", különben fennáll a kiesés veszélye. Kiemelte: helyzetüket könnyíti, hogy elsősorban saját maguktól függnek,

és csak másodsorban a Benfica eredményétől. Hozzátette: arra kell összpontosítaniuk, hogy olyan játékot és teljesítményt nyújtsanak, mint a Betis elleni találkozó második felvonásában.