Kikaptak a svédek, nyerő helyzetbe hozták a spanyolokat ezzel

fbl Horizontal
Sweden's forward Zlatan Ibrahimovic reacts during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Georgia and Sweden in Batumi on November 11, 2021. (Photo by Vano SHLAMOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd labdarúgó-válogatott nagy meglepetésre 2-0-ra kikapott Georgia vendégeként a 2022-es, katari világbajnokság európai selejtezősorozatának csütörtöki játéknapján, melyen az oroszok 6-0-ra verték a vendég Ciprust, ezzel nagy lépést tettek a kijutás felé.

A svédek Batumiban legnagyobb sztárjukkal, a 40 éves Zlatan Ibrahimoviccsal a kezdőcsapatban álltak ki, de nem tudták megtörni a hősiesen védekező hazaiakat, akiknél Hvicsa Kvarachelia duplázott, találataival pedig megnyerte a meccset a georgiaiaknak.

A svédek bosszankodhatnak, mert ha ezt a mérkőzést megnyerték volna, akkor az utolsó fordulóban a döntetlen is elég lett volna nekik a spanyolok vendégeként a vb-re jutáshoz. A spanyol válogatott 20.45-től Görögországban lép pályára, s ha győz, akkor átveszi a vezetést a svédektől.

Zlatan Ibrahimovicéknak semmi sem jött össze ezen az estén Forrás: AFP/Vano Shlamov

A H csoportban az élen álló Oroszország nagyon magabiztosan győzte le a vendég ciprusiakat, és ha a vb-ezüstérmes horvátok a 20.45 órakor kezdődő máltai meccsüket nem nyerik meg, akkor a Szbornaja az utolsó forduló eredményeitől függetlenül vb-résztvevővé válik.

A J csoportban az észak-macedónok idegenben ütötték ki az örményeket, és ezzel feljöttek a második helyre, ahova visszakerülhet a román csapat, ha az esti programban legyőzi a vendég Izlandot. Az észak-macedónoknál a korábban az Újpestben is futballozó Enis Bardhi mesterhármast ért el, a háromból két gólt büntetőből szerzett.

Európai vb-selejtezők, 9. forduló:

A csoport:
Azerbajdzsán-Luxemburg 1-3 (0-0)
gól: Szalahli (83.), illetve Rodrigues (67., 91.), Thill (78.)

B csoport:
Georgia-Svédország 2-0 (0-0)
gól: Kvarachelia (61., 77.)

H csoport:
Oroszország-Ciprus 6-0 (1-0)
gól: Jerohin (4., 87.), Szmolov (55.), Mosztovoj (56.), Szutormin (62.), Zabolotnyij (82.)

J csoport:
Örményország - Észak-Macedónia 0-5 (0-2)
gól: Trajkovski (22.), Bardhi (36., 66., 90., utóbbi kettőt 11-esből), Ristovski (79.)