Vágólapra másolva!
Egy madridi bíróság hat hónapnyi börtönbüntetésre ítélte a Bayern München francia válogatott futballistáját, Lucas Hernandezt, mert a játékos korábban bántalmazta a barátnőjét és nem tett eleget a bírói végzésnek.

A francia válogatottal 2018-ban világbajnokságot nyerő hátvédet 2017-ben, az Atlético Madrid játékosaként vették őrizetbe, miután a barátnőjével bántalmazták egymást. Mindkettejük számára 31 nap közmunkát szabtak ki, emellett hat hónapra szóló távolságtartási végzést is kaptak.

Mindezek ellenére még abban az évben nászútra utaztak Miamiba, majd visszatértük után a futballistát letartóztatták, és az ügyész egy év börtönbüntetést kért.

Hernandez ügyvédje fellebbezett, ám mivel a védő a közmunkát sem végezte el, a bíróság elutasította a kérelmet.

Lucas Hernandez börtönbe kerülhet Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

Az nso megírta, hogy Hernandeznek nem azért kell börtönbe vonulnia, mert bántalmazta a párját, hanem azért, mert nem tett eleget a bírói végzésnek.

A 25 éves balhátvédnek október 19-én kell megjelennie a bíróság előtt Madridban, és tíz napot kapott arra, hogy kiválassza, melyik börtönben kívánja letölteni a büntetését.

Hernandez a jelenlegi idényben négy Bundesliga- és két Bajnokok Ligája-mérkőzésen játszott a Bayernben, míg a francia nemzeti csapattal megnyerte a Nemzetek Ligáját.