Vágólapra másolva!
A Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést kötött korábbi játékosával, Muhamed Besiccsel.

A 45-szörös bosnyák válogatott játékos kontraktusa idén nyáron járt le az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Evertonnál, így a magyar bajnoki címvédő ingyen, szabadon igazolható játékosként szerezte meg.

A bosnyák játékost választották meg korábban a Ferencváros szurkolói a klub történetének legjobb légiósának.

Besic hét év után visszatért a Ferencvároshoz Forrás: Fradi.hu

Besic hét év után tért vissza a Ferencvároshoz, ahol 2012 és 2014 között 71 mérkőzésen lépett pályára, és két találatot szerzett. Besic a bosnyák válogatott színeiben szerepelt a brazíliai világbajnokságon, a számára jól sikerült kontinenstorna után a zöld-fehérektől az Evertonhoz igazolt. Liverpoolban ígéretesen kezdődött a karrierje, az első szezonjában 31 meccsen játszott, utána viszont már csak epizódszerepekhez jutott.

Ebben nagy szerepet játszott, hogy 2016 augusztusában súlyos térdsérülést szenvedett a középhátvédként is bevethető védekező középpályás.

Az Everton ezt követően többször is kölcsönadta a játékost, a tavalyi szezont ugyan ismét a Mersey-parti együttesnél töltötte, de egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára. Legutóbb 2020. szeptember 7-én játszott hivatalos mérkőzésen, a bosnyák válogatottban Lengyelország ellen.

Kettőezertizennégyben ott voltunk, amikor elkezdték építeni az új stadiont, de sajnos már nem játszhattam benne, de most boldog vagyok, hogy ez megadatik számomra. A szurkolók tavaly megválasztottak a legjobb légiósnak, ezért is jöttem vissza, mert érzem, hogy itt szeretnek az emberek. Csak jó emlékeim vannak a drukkereinkről. Ugyanazt láthatják majd tőlem, mint az első két évemben, a legjobbamat fogom nyújtani és mindent megteszek a klub sikereiért" - mondta a zöld-fehérek korábbi közönségkedvence a szerződése aláírása után.