Vágólapra másolva!
Szombat délután az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a bajnoki címvédő Manchester City a Leicester City otthonában játszik rangadót. A találkozónak Pep Guardiola csapata az esélyese, azonban hátul lehetnek problémák, ugyanis a City kapuját minden bizonnyal a 36 éves Scott Carson védi majd, akinek az elmúlt tíz évben mindössze egy első osztályú bajnoki mérkőzése van.

Carson bevetésére azért van szükség, mert nyolc Premier League-ben szereplő brazil focistát eltiltottak a klubjukban való szerepléstől, amiért csapataik nem engedték el őket a dél-amerikai vb-selejtezőkre.

Öt Premier League-es csapat, köztük a Manchester United, a Chelsea, a Manchester City, a Leeds United és a Liverpool sem engedte el brazil labdarúgóit az Argentína elleni vb-selejtezőre. Az ok egyszerű, ugyanis Angliában érvényes koronavírus-szabályozás miatt, ha egy labdarúgó olyan országba utazik, ami fertőzésveszély szempontjából a vörös listán szerepel, akkor az adott játékosnak az Egyesült Királyságba való visszatérése után 10 napot karanténban kell töltenie.

Gabriel Jesus sem játszhat a Leicester ellen Forrás: AFP/Ferenc Isza

Az angol csapatok nem akarták ennyi időre nélkülözni a játékosaikat.

A Manchester Cityből így a támadó Gabriel Jesus és a világ egyik legjobb kapusa, Éderson is kihagyja a Leicester City elleni rangadót. A brazil kapus hiányzása miatt az amerikai válogatott Zack Steffen védhetné Pep Guardiola csapatának a kapuját, ő azonban elkapta a koronavírust, így szintén nem állhat a katalán edző rendelkezésére.

Így hát nem marad más, mint a 36 éves Scott Carson, aki az előző szezon 36. fordulójában kapott egy jutalommeccset, amikor a City már bebiztosította a bajnoki címét.

A veterán Scott Carson most rangadón bizonyíthat Forrás: AFP/Peter Powell

Carson 2019 nyarán kölcsönben érkezett a Manchester City csapatához, de mindeddig csak egy meccsen kapott lehetőséget. Idén májusban 3645 nap után védett ismét Premier League-meccsen – akkor három gólt kapott a Newcastle ellen 4-3-ra megnyert találkozón. Azt megelőzően 2011 májusában a West Brom kapusaként lépett pályára a legmagasabb szinten.