Az UEFA nem engedi az Ajaxnak, hogy Bob Marley előtt tisztelegjen

fbl Horizontal
Steven Berghuis mezén jól látható, hogy eltűntek a kismadarak a nyak alatti részről
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő Ajax Amsterdam csapata az UEFA tiltása miatt nem használhatja a megszokott harmadik számú mezét, amelyen a jamaicai Bob Marley előtt tisztelegve három madármotívum díszeleg.

Az idei szezonra az Adidas és az amszterdami klub kihozott egy egészen káprázatos harmadikszámú vendégszerelést, amely a legendás jamaicai énekes, Bob Marley előtt tiszteleg. A fekete mezen ott vannak a jamaicai színek, a tarkó alatti részen pedig három madár látható, ezzel is utalva Bob Marley világhírű slágerére, a Three Little Birdsre.

Az amszterdami csapat és Bob Marley kapcsolata 2008-ra vezethető vissza, amikor egy cardiffi felkészülési mérkőzésen a helyi lemezlovas betette Bob Marley egyik leghíresebb slágerét, a Three Little Birdsöt, az az Ajax-szurkolók pedig énekelni kezdték. Azóta minden Ajax-meccsen felcsendül ez a dal, egyszer pedig a legendás énekes fia, Ky-mani Marley énekelte a dalt a szurkolókkal az amszterdami Johan Cruijff Arénában.

Az UEFA azonban jelezte az Ajaxnak, hogy az idei szezonra kiadott harmadikszámú szerelés ellentétes a szabályokkal.

– áll az amszterdami klub közleményében.

Steven Berghuis mezén jól látható, hogy eltűntek a kismadarak a nyak alatti részről Forrás: AFP/Olaf Kraak

Az Ajax hétvégén 2-0-ra nyert a Zwolle vendégeként. A találkozón az amszterdami csapat már egy lebutított harmadik számú mezben lépett pályára, melyen nem voltak rajta a kismadarak