Megvan a Palmeiras ellenfele a Libertadores Kupa döntőjében

fbl Square Horizontal
Brazil's Flamengo Bruno Henrique (R) celebrates with his teammate Brazil's Flamengo Everton Ribeiro after scoring against Ecuador's Barcelona during the Copa Libertadores semifinal second leg football match at the Monumental Stadium in Guayaquil, Ecuador, on September 29, 2021. (Photo by FRANKLIN JACOME / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Brazil házidöntőt rendeznek majd idén is a labdarúgó Libertadores Kupában, miután a címvédő Palmeiras után a Flamengo jutott be a fináléba.

A Flamengo kényelmes helyzetben utazhatott el az ecuadori Barcelonához, mivel egy hete hazai pályán 2-0-ra győzött. A visszavágón a hazaiaknak kellett volna gólokat szerezniük, jól is kezdték a mérkőzést, ám hiába alakítottak ki helyzeteket, a 18. percben a vendégek jutottak vezetéshez, ami tulajdonképpen el is döntötte a párharc sorsát. Az ecuadoriak a folytatásban is próbálkoztak, de képtelenek voltak bevenni a vendégek kapuját, akik ráadásul a fordulás után kettőre növelték előnyüket, s végül a találkozót 2-0-ra, a párharcot pedig 4-0-ra nyerték meg. A két találkozó hőse a négygólos Bruno Henrique volt.

Bruno Henriquének (jobbra) volt oka az ünneplésre Forrás: AFP/Franklin Jacome

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban egymás után második évben rendeznek brazil házidöntőt, ráadásul ezúttal az előző két kiírás bajnoka csap majd össze egymással. A döntőt november 27-én Montevideóban rendezik.