Vágólapra másolva!
Az Albán Labdarúgó Szövetségnél úgy döntöttek, hogy Tirana helyett Elbasanban rendezik meg jövő vasárnap a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtezőt.

Az Albán Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a magyar válogatott elleni vb-selejtezőnek nem Tirana fog otthont adni, hanem a fővárostól mintegy negyven kilométerre lévő Elbasan.

Az eredeti tervek szerint a 2019-ben átadott Air Albania Stadiumban lett volna az összecsapás, de a pálya rossz állapota miatt jobbnak látták a szervezők, ha változtatnak a helyszínen, a 75 millió eurós stadion gyepszőnyegét ugyanis cserélni kell. Így a magyar válogatott az Elbasan Arénában fog pályára lépni Albánia ellen szeptember 5-én.

Ebben a stadionban lép majd pályára a magyar válogatott Forrás: AFP/Gent Shkullaku

A nemzeti csapatnak a szeptemberi selejtezős körben ez lesz az egyedüli idegenbeli meccse, szeptember 2-án Angliát, szeptember 8-án pedig Andorrát fogadja Marco Rossi együttese.

Szoboszlai pályafutása egyik legnagyobb gólját lőtte a törökök ellen Forrás: AFP/Ozan Kose

A magyar együttes eddig három mérkőzést játszott a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatában: Lengyelország ellen 3-3-as döntetlent ért el házigazdaként, majd San Marinóban 3-0-ra, Andorrában pedig 4-1-re nyert.