Szergej Rebrov: Egyvalaki volt a Fradinál, aki nem jött ki velem

Ferencváros, Fradi, FTC, Barcelona, Camp Nou
Szergej Rebrov úgy érzi, jól játszott a csapata
Vágólapra másolva!
A Ferencvárostól távozó ukrán vezetőedző a Nemzeti Sportnak adott interjút, amiben elmondta, mi vezetett oda, hogy elhagyja a zöld-fehéreket három bajnoki cím után.

„Az elmúlt két hetet senkinek sem kívánom. Alig tudtam aludni, folyamatosan járt az agyam. Hiába voltunk a családdal Törökországban, nem tudtam megfelelően a kisfiaimra koncentrálni. Pénteken kora délután végül aláírtuk a szerződés felbontásáról szóló papírokat" – kezdte Rebrov, aki azt is elmondta, már az év elején voltak gondok, ugyanis nem egyeztek a vélemények az átigazolásokkal kapcsolatban.

„Leültünk Kubatov Gáborral, úgy éreztem, két bajnoki címmel, Európa-liga szerepléssel, Bajnokok Ligája-csoportkörrel annyi tiszteletet megérdemlek, hogy kikérjék a véleményem, mielőtt új futballistát igazolnának. Az elnök úr biztosított róla, többé senkit nem igazolnak anélkül, hogy arra én is rábólintanék. Ehhez képest nem sokkal később újabb olyan futballista toppant be az öltözőbe, akit akkor láttam először" – mondta Rebrov, aki ezt követően ügynökén, Varga Sándoron keresztül üzente meg, hogy ilyen feltételek mellett nem szeretné tovább folytatni a munkát. A tréner elmondása szerint nem arról volt szó, hogy máshol jobb ajánlata volt, imádta a munkáját, csak a jelét szerette volna adni annak, hogy nem tetszik, hogy nélküle igazol a klub futballistákat.

Szergej Rebrov a Bajnokok Ligájába vitte a Ferencvárost Forrás: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

„Kubatov Gábort a mai napig rendkívül tisztelem, az elmúlt hetekben ő sem volt könnyű helyzetben. Végül döntenie kellett. Egyvalaki volt a klubnál, aki nem jött ki velem. A nevét hadd ne mondjam ki. Az egyik vezető. A közös munkánk elejétől éreztem, hogy nem kedvel. De ilyen is előfordul. Ezt a konfliktust is lehetett volna kezelni.

Szerettük, imádtuk Budapestet, nagyon jól éreztük magunkat ott. Ha rajtunk múlt volna, maradunk. A Ferencvárost a szívembe zártam, tisztelem a klubot, sokat adott nekem. Még véletlenül sem szeretnék háborúba menni a klub ellen, egyszerűen csak tisztázni szeretném: nem én szerettem volna távozni! Azt is tudom, hogy a vezetőedző van a klubért, nem a klub a vezetőedzőért" – mondta még el Szergej Rebrov, aki a játékosoktól sem tudott elköszönni.

A teljes interjút ITT tudja elolvasni.

A Ferencváros közben bemutatta új vezetőedzőjét szombaton, Peter Stöger személyben.