Betiltotta volna a Marvel-játék kritizálását a kiadója

marvel rivals netease videojáték
Marveles hősöket felvonultató, free-to-play üzleti modellű online akciójáték lesz a Marvel Rivals
Fotó: NetEase Games
Vágólapra másolva!
Kártérítési perrel fenyegette a terméket becsmérlő tartalomkészítőket.
Vágólapra másolva!

Semelyik játékkiadó sem szereti a termékeinek jogos vagy jogtalan kritizálását. A kínai NetEase kiadó illetékesein nem fogott ki a probléma, a mai napon zárt alfateszt formájában elérhetővé váló Marvel Rivals online akciójátékhoz hozzáférést kapó tartalomkészítőknek a szerződési feltételeken keresztül szimplán megtiltották volna, hogy bármi rosszat mondjanak a termékről, esetleg rivális termékekkel „rosszindulatúan” összehasonlítsák azt. A feltételek megsértése esetén a NetEase fenntartotta a jogot a kártérítési per indítására.

A szerződésben becsmérlés címszó alatt lévő feltételeket sok videójátékos tartalomkészítő jó eséllyel nem is látta, hiszen másokhoz hasonlón ők sem szokták elolvasni az efféle dokumentumokat. Sőt, látszólag még a Marvel Rivals sajtós csapatát is meglepte az ügy, a botrány kirobbanását követően bocsánatukat fejezték ki a tartalomkészítők és a gamerek számára, már dolgoznak a szerződés „félrekommunikált és félrevezető” feltételeinek a kijavításán.

A botrány azért is meglepő, mert a Marvel Rivals zárt alfatesztjével kapcsolatos gyakran feltett kérdések részben az áll, hogy a résztvevőknek semmiféle titoktartási szerződést sem kell aláírniuk, továbbá bármely számukra kedves platformon szabadon megoszthatják a játékkal kapcsolatos élményeiket és véleményeiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!