Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédését már korábban bebiztosító Ferencváros 2-1-re nyert otthon, nézők előtt a Mezőkövesd ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. A lefújást követően a vendég csapat trénere, Pintér Attila csapata első félidei teljesítményét és Szappanos Pétert is élesen bírálta.

Pintér Attila azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy nem szokott játékost kritizálni, pláne kifelé, de ezúttal kivételt tesz.

„Egy profi labdarúgó nem tehet ilyet a csapatával. Még ha hozzá is kell tennem, hogy

az első félidőben kislányokat és nagyképű embereket láttam a pályán.

Az utolsó tizenöt percben elkezdődött valami, a másik félidőben egész jól futballoztunk, voltak helyzeteink. És itt jön az, amivel kezdtem: egy profi labdarúgónak mind a csapata, mind a klubja iránt felelőssége van, és az nem fér bele, amiből kaptuk a gólt. Fel kell mérni a helyzetet, úgy kell eltakarítani onnan a labdát, hogy abból ne legyen veszélyes lehetőség.

A közönség elkezdte Szappanos Péter nevét skandálni, és gondolom, úgy volt vele, most megmutatja, hogy milyen labdarúgó. Ez nem fér bele, ez nem profi gondolkodás. Félreértés ne essék, nem egy emberre akarom ráverni, de a nyolcvankilencedig percben ilyet egy profi labdarúgó nem tehet!"

– számolt be az nso.hu a meccset követő sajtótájékoztatóról.

Pintér Attila, a Mezőkövesd edzője nem volt elégedett a Fradi elleni teljesítménnyel Forrás: MTI/Mónus Márton

Hozzátette, ettől függetlenül olyan mérkőzést játszottak a Ferencvárossal, amely nézőcsalogató volt. Leszámítva az első fél órát, amelyben úgy érezte, hogy a játékosok elérve a kitűzött célt, a kérésével ellentétben, hogy felszabadultan játszanak, inkább „felszabadítva" futballoztak. A szünetben történt megbeszélés és a cserék is hozzájárultak ahhoz, hogy a második félidőben az elvártnak megfelelően játszottak.