Vágólapra másolva!
Az éjjel kiadott közlemény szerint tizenkét élklub bejelentette a labdarúgó Szuperliga létrehozását. Az UEFA és a FIFA egyaránt élesen kritizálta a Szuperliga életre hívását és súlyos szankciókat helyezett kilátásba, de már a szurkolók is tüntetnek az új sorozat ellen.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool drukkerei az Anfield Roadon fejezték ki a nemtetszésüket.

A húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt együttes pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna. A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban.

A tervek szerint jövő augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden gárda kétszer - otthon és idegenben - találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt.