A legendás horvát támadó lett az orosz focicsapat edzője

491922461 Horizontal
Croatia's forward Mario Mandzukic (2nd L), Croatia's forward Ivica Olic (2nd R) and Croatia's defender Darijo Srna (4th R) discuss with Mexico's defender Hector Moreno (R) after he fouled Croatia's goalkeeper Stipe Pletikosa (L) during a Group A football match between Croatia and Mexico at the Pernambuco Arena in Recife during the 2014 FIFA World Cup on June 23, 2014. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
A horvát Ivica Olic lett a CSZKA Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A 41 éves szakember számára nem ismeretlen a környezet, ugyanis 2003 és 2006 között itt játszott, 116 mérkőzésen 44 gólt szerzett, háromszor nyert bajnokságot, kétszer Orosz Kupát és Orosz Szuperkupát, illetve egyszer UEFA Kupát. A 2017-es visszavonulásáig szerepelt még a Hamburger SV-ben, a Bayern Münchenben, a VfL Wolfsburgban és az 1860 Münchenben is.

Ivica Olic (18) lett a moszkvai csapat edzője Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Olic kedden már megtartotta első edzését Moszkvában. A CSZKA múlt szerdán otthon kapott ki az éllovas Zenittől, így az utóbbi négy összecsapásából háromszor vereséget szenvedett, lecsúszott a Premjer Liga ötödik helyére, ami már nem ér nemzetközi szereplést. Ezért köszönték meg a fehérorosz Viktor Goncsarenko munkáját.

A horvát tréner jövő vasárnap, a sereghajtó Tambov ellen mutatkozik be a CSZKA kispadján.