Vágólapra másolva!
Az Olympique Marseille négy vezérszurkolóját 9-12 hónapos szabadságvesztésre ítélték amiatt, hogy futballhuligánok januárban behatoltak a csapat edzőközpontjába.

Január 29-én mintegy háromszáz drukker vonult a létesítményhez a Rennes elleni hazai mérkőzés előtt a klubvezetés távozását követelve, egyesek közvetlenül a klubelnök Jacques-Henri Eyraud-nak címezték üzeneteiket.

Jacques-Henri Eyraud-t a klub elhagyására szólították fel a szurkolók Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A dühös szurkolók közül jó páran petárdáztak, tűzijátékoztak, füst- és fénygránátokat dobáltak. Néhányan be is jutottak a Robert Louis Dreyfus központba. Játékosok nem voltak jelen, két alkalmazott, illetve négy rendőr szenvedett kisebb sérülést, és 25 drukkert állítottak elő. A meccset végül elhalasztották.

A városi bíróság kedden négy szurkolói csoport vezetőjét büntette meg, a legsúlyosabb ítélet alapján egyiküknek egy évig nyomkövetőt kell hordania. A többieket 9-10 hónapos szabadságvesztéssel sújtották.

Börtönbe mennek a gyújtogató marseille-i futballhuligánok Forrás: Hans Lucas via AFP/Laurent Perpigna Iban / Hans Lucas/Laurent Perpigna Iban

Jacques-Henri Eyraud azzal váltotta ki a szurkolók haragját, hogy közölte: nagy veszélyt jelent, hogy a tábor nagy része Marseille-ből származik.