Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar-kupa 8. fordulójában az NB I-es Újpest FC 2-0-ra győzött a másodosztályban szereplő Szolnok otthonában, ezzel a sorozat rekordbajnoka bejutott a nyolcaddöntőbe.

A Csábi József vezette Szolnok először a megyei I. osztályban szereplő Szeghalmi FC-t győzte le 10-ra, majd a következő körben a másodosztályban szereplő, feljutásért harcoló Gyirmót csapatát verte 1-0-ra Novák Csanád 92. percben lőtt góljával. A NB I-ben a kiesés elől menekülő újpestiek először az NB III-as Iváncsát búcsúztatták 4-0-val, majd a következő körben a szintén harmadosztályú Dunaújváros csapata ellen nyert 6-0-ra.

Mindkét csapat remek eredménnyel hangolt a találkozóra. A Szolnok az NB II-ben legutóbb 2-1-re legyőzte a listavezető Debrecen csapatát, míg az Újpest sorozatban három vereség után 3-1-re tudott nyerni az MTK otthonában, ezzel pedig elmozdult a kiesőhelyről.

Az egész napos esőzés miatt a Tiszaligeti Stadion gyepszőnyege korántsem volt alkalmas a folyamatos játékra, így már az első percekből kiindulva tudható volt, hogy nem lesz élvezetés összecsapás. Az első helyzet a hazai csapat előtt adódott a nyolcadik percben. Novák Csanád balról belőtt labdájára Kurdics Levente érkezett, de az újpesti Branko Pauljevics a kapu torkából menteni tudott a szolnoki játékos elől.

Ezt követően az Újpest próbálta irányítani a játékot, de a pálya talaja miatt nem járt túl sok sikerrel. Az első lila-fehér helyzet is a szerencsének volt köszönhető.

A 30. percben egy rossz felszabadítás után Nemanja Antonov került ziccerbe, de a szerb balhátvéd hat méterről a kapu mellé lőtt.

A 36. percben cserélni kényszerült az Újpest.

A 19 éves Mucsányi Márk egy fejes után rosszul fogott talajt, és maga alá fordult a bokája. A helyére a grúz Giorgi Beridze érkezett, aki két meccsen már négy gólt lőtt a Magyar Kupában.

Az első félidő végén a semmiből szerzett vezetést az Újpest. Katona Mátyás startolt rá egy hosszú indításra, a Molnár F. Tamás, a Szolnok kapusa teljesen fölösleges kijött, és elhúzta az Újpest játékosának a lábát, így tizenegyes következhetett. A labda mögé az elefántcsontparti Junior Tallo állt oda, és a kapu közepébe lőtt.

Az Újpest FC az első félidőben kétgólos előnybe került Forrás: mlsz.hu

A lefújás előtt azonban roppant nehéz helyzetbe került a Szolnok, mert Csongvai Áron góljával növelte az előnyét az Újpest.

Katona jobboldali szögletére remekül robbant be a 20 éves középpályás, és három méterről a jobb felső sarokba csúsztatott.

A fordulás után a lila-fehérek gyorsan el akarták dönteni a továbbjutást, sorra alakították ki a helyzeteket. A legközelebb Junior Tallo jár a gólszerzéshez, akinek a fejese centikkel kerülte el a kapu jobb oldalát.

A folytatásban is az Újpest akarata érvényesült, de a 71. percben visszajöhetett volna a meccsbe a Szolnok.

Kovács Olivér kapott egy remek kiugratást, a ziccerét azonban Banai Dávid egy gyors reflexmozdulattal védeni tudta. Két perccel később Kotula Máté is ziccerbe került, de az újpesti kapus újabb bravúrt mutatott be az ötméteres lövésnél.

A hajrában már egyáltalán nem forgott veszélyben az Újpest győzelme. A 89. percben még Beridze növelhette volna a kupagóljainak a számát, de a grúz játékos spiccel kapu mellé lőtt egy ziccert.

Magyar Kupa, 8. forduló:
Szolnoki MÁV FC-Újpest FC 0-2 (0-2)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion
Játékvezető: Oláh Gábor
Szolnok: Molnár F. - Tisza, Bárdos, Szekszárdi, Kotula - Tajti B. (Sitku, 62.), Kovács O., Kónya (Tóth B., 62), Rokszin (Lakatos, a szünetben) - Kurdics (Berdó, a szünetben), Novák. Vezetőedző: Csábi József
Újpest: Banai - Pauljevics (Máté, 61.), Kasztrati, Risztevszki, Antonov (Stieber, 60.) - Csongvai, Onovo - Katona, Szakály P., Mucsányi (Beridze, 36.) - Tallo (Perosevic, 61.). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Tallo (45.-11-esből), Csongvai (45+2.)
Sárga lap: Tajti (62.), ill. Katona (57.)

A negyeddöntőben az Újpest FC a Hódmezővásárhely-Puskás Akadémia összecsapás győztesével találkozik.