Vágólapra másolva!
Martin Lasartét nevezte ki szövetségi kapitánynak a Chilei Labdarúgó Szövetség, szerződése a 2022-es világbajnokság selejtezős időszakára vonatkozik.

A szervezet hozzátette: az 59 éves, uruguayi szakember megbízatása automatikusan meghosszabbodik, amennyiben a chilei válogatott kivívja a részvételi jogot az év végén Katarban esedékes tornára.

A dél-amerikai térség selejtezős sorozata tavaly októberben rajtolt, és 2022 márciusáig tart. A résztvevő tíz válogatott közül a legjobb négy automatikusan kijut a vb-re, míg az ötödik helyezett interkontinentális pótselejtezőt játszhat.

A chilei válogatott eddig négy mérkőzésén négy pontot szerzett, amellyel a hatodik helyen áll.


Az együttes éléről egy hónappal ezelőtt távozott Reinaldo Rueda, akinek felbontották a szerződését, majd nemsokkal azt követően kinevezték a selejtezőben hetedik helyen álló kolumbiai válogatott élére.
Lasarte március 25-én a Paraguay elleni, hazai mérkőzésen mutatkozhat be a chilei kispadon, öt nappal később pedig Ecuadorban vendégeskedik a csapata.

Lasarte megbízatása automatikusan meghosszabbodik, ha Chile kijut a 2022-es katari vb-re Forrás: PHOTOSPORT via AFP/MARCELO HERNANDEZ/PHOTOSPORT/Marcelo Hernandez/Photosport

Lasarte edzőként dél-amerikai kluboknál dolgozott, illetve irányította a spanyol Real Sociedad és az egyiptomi al-Ahli szakmai munkáját is. Uruguayban öt, Chilében három trófeát gyűjtött be csapataival, Egyiptomban bajnok lett, míg a Real Sociedad 2010-ben az ő irányításával jutott fel az élvonalba a másodosztály bajnokaként.