Vágólapra másolva!
A hétfőn kinevezett vezetőedző, Horváth Ferenc szerint meg kell kongatni a vészharangot a játékosok fejében annak érdekében, hogy a Budapest Honvéd labdarúgócsapata bennmaradjon az élvonalban.

- nyilatkozta szerdán az MTI-nek a tréner.

A játékosként 32-szeres válogatott szakember szerint nem a legszerencsésebb kezdés, hogy sorrendben az éllovas Ferencvárossal, a második Puskás Akadémiával és a negyedik MTK Budapesttel kezdenek a kispestiek az irányításával, mert ha rosszul sikerülnének ezek a találkozók, az mentálisan visszavetné a gárdát.

- jelentette ki Horváth Ferenc, aki hozzátette, abban bízik, hogy a piros-feketék bennmaradása majd nem az utolsó, 33. fordulóban dől el, mert akkor ismét a címvédő és éllovas FTC lesz az ellenfele.

Horváth Ferenc szerint csak szenvedéllyel és alázattal vívható ki a bennmaradás Forrás: honvedfc.hu

A 47 éves tréner annak kapcsán, hogy másfél év után ülhet ismét kispadra, kifejtette, mindig mindent utolsó esélynek fog fel az életben.

Megjegyezte, az elmúlt időszakban feltöltődött, de mellette sokat foglalkozott a futballal, mert az elképesztően hiányzott neki.

Hidi Patrik csapatkapitány arról beszélt, hogy még nem voltak ilyen helyzetben, ezért most csúszni-mászni kell mindenkinek a bennmaradásért.

- fogalmazott a 30 éves középpályás.

A Budapest Honvéd Bódog Tamás irányításával kezdte a szezont, majd decemberben - tavaly tavaszhoz hasonlóan - Pisont István vette át a helyét. A csapat 21 forduló után 22 ponttal a kiesést jelentő 11. helyen áll az OTP Bank Ligában, a Magyar Kupában pedig címvédőként a ZTE vendége lesz jövő héten.