Az Arsenal legendás edzője ingyen megszerezhette volna Mbappét

fbl Horizontal FOOTBALL, PSG, Kylian Mbappé
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Montpellier Herault (MHSC) and Paris Saint Germain (PSG) at the Mosson Stadium in Montpellier, southern France, on December 05, 2020. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Arsenal egykori legendás edzője, Arséne Wenger elárulta, hogy a Paris Saint-Germain sztárját, Kylian Mbappét még a Monaco játékosaként leigazolhatta volna.

A 22 éves világbajnok francia csatár - aki kedden három gólt szerzett a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőben a Camp Nou-ban - szerződése 2022 nyaráig érvényes, és természetesen több európai topklub is szívesen a soraiban tudná.

A Sky Sports megírta, hogy az Arsenal korábbi legendás edzője, Arséne Wenger annak idején nagyon közel állt ahhoz, hogy szerződtesse honfitársát.

árulta el Wenger.

"Szerintem minden sztárcsapat tele van ilyen történetekkel. A Milan, a Manchester United, a Chelsea vagy éppen az Arsenal háza táján sokszor előfordult már ilyesmi" - tette hozzá.

Arséne Wenger több világklasszis játékos szerződtetéséről is lemaradt Forrás: DPPI/ Craig Zadoroznyj

Nem is ez az egyetlen eset, amikor a londoni együttes lemaradt egy későbbi világsztár megszerzéséről. A francia szakember Cristiano Ronaldót és Lionel Messit is szerette volna szerződtetni, de egyik klasszist sem tudta végül az Arsenalhoz csábítani.

mondta Wenger.

"Lionel Messit, Cesc Fabregast és Gererd Piquét is meg akartuk szerezni. Három kiváló 1987-es születésű futballista, akik gyerekkoruk óta együtt játszottak.

Piquére is lecsapott a Manchester United, Messit nem adta el a Barcelona, de legalább Fabregast sikerült szerződtetnünk" -

foglalta össze az egykori edző, aki 1996 és 2018 között volt az Arsenal menedzsere.