A kizárástól mentette meg ellenfelét az angol csapat az FA-kupában

fbl Horizontal
Burnley's Icelandic midfielder Johann Berg Gudmundsson (C) and Burnley's English striker Jay Rodriguez (R) react during the English FA Cup fifth round football match between Burnley and Bournemouth at Turf Moor in Burnley, north west England on February 9, 2021. (Photo by Lindsey Parnaby / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az FA-kupa nyolcaddöntőjében nagy bajba kerülhetett volna a Burnley, ha rivális Bournemouth alkalmazottjai kevésbé éberek, netán kevésbé sportszerűek. 

Szinte percekkel a kezdés előtt kellett megváltoztatnia kezdőcsapata összetételét Sean Dyche-nak, a Burnley vezetőedzőjének, a Bournemouth elleni FA-kupa nyolcaddöntőben. A hazai pályán játszó Burnley ugyanis benevezte azt az Erik Pieterst, aki az előző két fordulóban az MK Dons és Fulham ellen is sárga lapot kapott, ami egy mérkőzésre szóló eltiltást jelent. A helyére Anthony Glennon került be a csapatba.

A hibát a vendég Bournemouth alkalmazottai vették észre, és ők figyelmeztették a hazaiakat. Jogosulatlan játékos szerepléséért rendszerint kizárás jár, jobb esetben pedig a találkozó újrajátszását rendelheti el az angol szövetség.

A Burnley szakvezetését az zavarhatta meg, hogy az idei kiírástól több szabály is változott a sárga lapok terén, így az is, hogy hány lap után kell egy mérkőzést kihagynia az adott játékosnak, ahogy az is új szabály, hogy az FA-kupában kapott eltiltást nem lehet másik sorozatban (bajnokság vagy Ligakupa) "letölteni".

A probléma most még időben megoldódott, a Bournemouth pedig Pieters ide, Glennon oda 2-0-ra nyert, és bejutott a negyeddöntőbe.