A kieső Mainz otthonában kapott ki Gulácsi Péter csapata

firo: 23.01.2021 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga, season 2020/21 FSV Mainz - RB Leipzig firo: 23.01.2021 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga season 2020 SPO 21 FSV Mainz - RB Leipzig
Nagy harc folyt a pályán a Mainz és a Lipcse között
Vágólapra másolva!
A Bundesligában eddig borzalmasan gyengén szereplő Mainz hazai pályán 3-2-re legyőzte a tabella második helyén álló RB Lepiziget. Gulácsi Péter csapata 2-1-re még vezetett, de innen szenvedett vereséget.

A Lipcse csapatánál Szoboszlai Dominik sérüléséből gyógyul, így nem játszott a meccsen. A kezdőben kapott helyet Gulácsi Péter, valamint Willi Orbán, aki a hétközi fordulóban, az Union Berlin elleni győztes meccset a kispadról nézte végig. A Mainz csapatában Szalai Ádám a cserék között kapott helyet.

A meccs elejején nem alakult ki nagy helyzet, de az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a Lipcse:

Sabitzer hatalmas erejű lövése után a kapufáról visszapattanó labdát Adams passzolta be a kapuba.

A játékos az első gólját szerezte a Bundesligában.

A Mainz nem adta fel a meccset, és a 24. percben egyenlíteni tudott. Egy szabadrúgás után a Mainz játékosa, Niakhaté fejjel remekül csúsztatott Gulácsi lábai között a kapuba.

Gulácsi nem védett jól a Mainz ellen Forrás: AFP/Kai Pfaffenbach

A Lipcse viszont hamar válaszolni tudott a 30. percben: egy lefelejt labdát követően Halstenberg elé került a labda, ő pedig öt méterről ismét megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Erre is volt válasza a Mainznek: egy beadás után Niakhaté üresen maradt, és 3 méterről belőtte a labdát a kapuba megszerezve ezzel második gólját a meccsen.

Nagy harc folyt a pályán a Mainz és a Lipcse között Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Thorsten Wagner

Az 50. percben a Mainz már a vezetést is megszerezte: Da Costa óriási szólója után betört a tizenhatosra, és beadása után Barreiro perdítette a kapuba a labdát Gulácsi mellett.

A 65. percben hármat cserélt a Mainz, a magyar válogatott Szalai Ádám is pályára lépett. A meccs utolsó tíz percére hatalmas tempóban fociztak a csapatok. A Lipcse óriási lendülettel támadott, de a Mainz megőrizte az előnyét, és győzni tudott hazai pályán.

Az RB Leipzighez hasonlóan dobogós helyen lévő Bayer Leverkusen is vereséget szenvedett a tavaszi első körben, ráadásul otthon, a győztes Wolfsburg ezzel pontszámban beérte a tabellán vesztes riválisát.

A Freiburgban Sallai Roland kisebb bokasérülés miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, csapata nélküle tartotta otthon a három pontot a VfB Stuttgarttal szemben.

A Bielefeld hazai környezetben szenvedett 5-1-es vereséget a bajnokságban hét forduló óta veretlen Eintracht Frankfurttól.

Megszakadt az Augsburg három forduló óta tartó rossz sorozata, ebben az időszakban egyetlen pontot sem szerzett, de most a vendég Union Berlint 2-1-re verte.

A Hertha a bajnoki idényben kilencedik hazai fellépésén ötödször maradt alul. A fővárosi együttes egymást követő negyedik Bundesliga-találkozóján nem tudott nyerni, ezeken egy pontot szerzett.

Bundesliga, 18. forduló:

FSV Mainz 05-RB Leipzig 3-2 (2-2)
SC Freiburg-VfB Stuttgart 2-1 (2-1)
FC Augsburg-Union Berlin 2-1 (1-1)
Arminia Bielefeld-Eintracht Frankfurt 1-5 (1-3)
Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 0-1 (0-1)
Hertha BSC-Werder Bremen 1-4 (1-2)

Vasárnap játsszák:

Schalke 04-Bayern München 15.30
TSG 189 Hoffenheim -1. FC Köln 18.00