Vágólapra másolva!
Megkezdte a felkészülést a Mezőkövesd NB I-es labdarúgócsapata a tavaszi folytatásra. Pintér Attila vezetőedző beszélt a felkészülésről, igazolásokról és tervekről.

„Három hetünk van arra, hogy minél jobb állapotba kerüljön a csapatunk, itt gondolnunk kell arra is, hogy az új játékosokat a lehető leghamarabb be tudjuk építeni. Véleményem szerint ugyanazt a munkát kell folytatnunk, amit elkezdtünk, azon dolgozunk, hogy mentálisan és erőnlétben is előre lépjünk" – hangsúlyozta a klub honlapján Pintér Attila.

Pintér Attila vezetőedző elmondta, hogy középcsatár pozícióban szeretnék megerősíteni a keretet, tárgyalásban állnak olyan játékossal is, aki vasárnap még bajnoki mérkőzést játszott.

„Tudni kell, hogy a Mezőkövesd költségvetése behatárolt, de Tállai András elnök mindent megtesz a keret megerősítésért. Minden poszton két azonos képességű labdarúgóra van szükség, hiszen itt van a koronavírus-járvány is. Azt látjuk, hogy

ezt próbáljuk most megoldani" – hangsúlyozta a szakember, aki hozzátette, vannak olyan új futballisták, akik orvosi vizsgálaton vesznek részt, és ha az előzetesen megbeszélt feltételek mellett szerződést tudnak velük kötni, akkor a napokban leigazolják az érintetteket. Elmondta, hogy van közöttük olyan, aki

jónevű klubból érkezik, de van válogatott kerettagságig eljutó játékos is, a lényeg az, hogy a csapatnak hasznos tagja tudjon lenni.

Pintér Attila erős csapatot építene Mezőkövesden Forrás: mezokovesdzsory.hu

Hozzátette, kényszerhelyzetben vannak, hiszen télen a játékospiac nem olyan erős, mint nyáron, de megpróbálják azokat kiválasztani, akikkel hosszú távon is lehet majd számolni.

Hagyacki József ügyvezető szerint igyekeznek leigazolni azokat a játékosokat, akiket Pintér Attila javasol erősítésként, akár magyar, akár külföldi labdarúgóról van szó. Hangsúlyozta,

nagyon nehéz magyar futballistákat szerződtetni, mert a fizetési igényeikből nagyon nehezen engednek. Hozzátette, klubunk ezeket az igényeket nem tudja és nem is akarja kielégíteni.

Elmondta, hogy egy külföldi játékost a mai viszonyok között reálisabb áron lehet a csapathoz szerződtetni. Kiemelte, hogy jelenleg magyar és külföldi labdarúgókkal is egyeztetnek, a későbbiekben dől el, hogy kikkel tudnak majd megállapodást kötni.

Pintér Attila ehhez kapcsolódóan hozzáfűzte, hogy szeretne minél több magyar játékost szerződtetni, de jelenleg úgy ítéli meg, hogy

azok a magyar futballisták, akik a csapat hasznára lehetnének, a klub számára megfizethetetlenek.

Hozzátette, olyan labdarúgókat fognak igazolni, akiket a klub meg tud fizetni és szakmailag is megfelelnek az elképzeléseknek.