A Manchester City korábbi válogatott játékosának súlyos alkoholproblémái voltak

health virus pandemic Horizontal LATIN AMERICA CORONAVIRUS COVID-19 PANDEMIE FOOTBALL SOCCER PLAYER
Jo (L) of Corinthians celebrates with a teammate after scoring against Palmeiras during the Paulista championship final football match at the Allianz Parque stadium, in Sao Paulo, Brazil, on August 8, 2020, amid the COVID-19 novel coronavirus pandemic. (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
Jô neve ismerős lehet azoknak, akik bő tíz évvel ezelőtt aktívan követték az angol labdarúgás eseményeit. A tehetséges brazil focista Moszkvából került a Manchester City csapatához, ahol sokat vártak tőle, de végül nem robbant be a világsztárok közé, sőt.

A ma már 33 éves futballistának minden adottsága megvolt ahhoz, hogy igazi klasszis legyen belőle. 21 éves volt, amikor egy fantasztikus CSZKA Moszkvában eltöltött szezon után (44 gól 77 mérkőzésen) klubrekordot jelentő összegért, 20 millió euróért (kb. mai árfolyamon 7,2 milliárd forintért) megvásárolta a Manchester City.

Angliában azonban nem ment a válogatott játékosnak a góllövés, így hamar kölcsönadták előbb az Evertonnak, majd Törökországba, végül otthon, Brazíliában kötött ki. Az alkoholproblémái itt kezdődtek, és a 2014-es világbajnokság után már ott tartott, hogy legszívesebben reggel is ivott volna.

A sötét időszaknak 2015-2016-ban lett vége, ekkor ismét visszatalált a focihoz és újra elkezdett jól játszani és gólokat szerezni. Jô jelenleg a brazil élvonalba tartozó Corinthians csapatában szerepel.