A Premier League gólrekordere nem biztos benne, hogy nem fog kiesni az Arsenal

fbl Horizontal
Arsenal's Brazilian defender David Luiz (L), Arsenal's English midfielder Joe Willock (C) and Arsenal's Spanish manager Mikel Arteta (R) leave the field after the English Premier League football match between Everton and Arsenal at Goodison Park in Liverpool, north west England on December 19, 2020. (Photo by Clive Brunskill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Alan Shearer, a Premier League történetének legeredményesebb játékosa lesújtó véleményt alkotott az Arsenal kilátásairól a londoni csapat szombati újabb veresége után.

Mikel Arteta csapata a 14. fordulóban már a nyolcadik vereségét szenvedte el, miután 2-1-re kikapott az Everton otthonában. Az Arsenal csupán 14 pontot gyűjtve a 15. helyen áll, mindössze négy ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Burnley-t. Az Arsenal az 1974-75-ös szezon óta nem rajtolt ilyen rosszul, akkor viszont az egész szezonja ilyen volt, és végül a 16. helyen zárt a bajnokságban.

Arra kérdésre, hogy szerinte azért bentmarad-e a PL-ben így válaszolt:

"Nem vagyok benne biztos. Legalábbis ezzel a kezdőcsapattal aligha, illetve néhány játékos hozzáállásával is gondok vannak."

Alan Shearer (balra) és a mellette álló Gary Lineker is mestere volt a góllövésnek, amivel most hadilábon áll az Arsenal Forrás: AFP/Owen Humphreys

A csapat játékát pedig így értékelte: "Szörnyű, nincs benne semmi kreativitás, ténferegnek a játékosok, nem zárnak vissza és nem is dolgoznak elég keményen."

Shearer külön megemlítette a rekordösszegért, 72 millió fontért szerződtetett Nicolás Pepét, aki csupán a második bajnoki gólját rúgta szombaton, azt is büntetőből.

"Nem ért oda a tizenhatosra, csak kocogott, néha meg sétált. Sokkal többet kellene tennie. Van néhány játékos a csapatban, aki nem tesz meg mindent az edzőjéért. Márpedig így soha nem fognak gólokat lőni" – mondta a PL-rekordot 260 góllal tartó Shearer a londoniakról, aki mindössze 12 gólt tudtak eddig összehozni a bajnokságban.

Az Arsenal körül kialakult helyzettel és annak okaivall a héten az Origo is foglalkozott egy alapos cikkben.