Marco Rossi: Az izlandi válogatott nem jobb a szerbeknél és az oroszoknál

ROSSI, Marco
Belgrád, 2020. október 11. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája harmadik fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Belgrádban 2020. október 11-én. MTI/AP/Darko Vojinovic
Vágólapra másolva!
Büszke a csapatára, elégedett az eredményekkel és hisz benne, hogy a november 12-i Izland elleni pótselejtezőn győzni tud a válogatott, és kijut a 2021-es Európa-bajnokságra – mondta Marco Rossi a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Nemzeti csapatunk Bulgária legyőzése után Szerbia ellen is nyerni tudott idegenben, majd Moszkvában az orosz válogatottal is szoros mérkőzésen játszott döntetlent. Marco Rossi nem is rejtette véka alá, hogy büszke a fiúkra, és teljes mértékben elégedett a döntetlennel. Különösen a játékosai hozzáállását, küzdőszellemét emelte ki, amelyet kulcsfontosságúnak tart minden meccsen. Rossi elmondása szerint az egy hét alatt lejátszott három összecsapáson, valamint a két szeptemberi találkozón (Oroszország, Törökország) elért eredmények önbizalmat adnak a csapatnak, erre lehet építeni a jövőben.

Marco Rossi szerint jó irányba halad a magyar válogatott Forrás: AFP/Pavel Golovkin

Az olasz szakember a MOL Fehérvár labdarúgója, Loic Nego teljesítményét is méltatta, vele még veszélyesebb lehet a válogatott játéka.

A szövetségi kapitány a jövő évi Eb-re való kijutás szempontjából sorsdöntő, Izland elleni mérkőzéssel kapcsolatban is elmondta a véleményét:

"Az a mérkőzés más lesz, mint a többi, de van okunk rá, hogy bizakodva várjuk. Most az a legfontosabb, hogy két lábbal a földön maradjunk.

Nem mintha tartanék attól, hogy bárki is elszállna – ezt a csapatot a megfelelő hozzáállás jellemzi.

Nincs olyan ranglista, amelyen az izlandi válogatott ne állna a magyar előtt, papíron tehát nem mi számítunk esélyesnek. Hetek múlva meglátjuk, mennyit érnek a pályán a különböző rangsorok."

Rossi a skandináv együttest erősebbnek tartja a bolgároknál, viszont a szerbeknél és az oroszoknál nem. "Izland a klasszikus négy–négy–kettes hadrendet alkalmazza, nem is akárhogyan. Tulajdonképpen bemagolta a rendszert, de hatékonyan használja. Elöl és hátul is magas és erős labdarúgókat vonultat fel, a szélről érkező beadások ugyanúgy veszélyesek lehetnek, mint a szabadrúgások és a szögletrúgások.

Más stílus, más mérkőzés, más ellenfél vár ránk,

de megtesszük, amit csak lehet." - mondta Marco Rossi, aki a válogatott következő ellenfelét már nyolc-kilenc hónapja tanulmányozza.

Ha a magyar válogatott november 12-én nyer Izland ellen a Puskás Arénában, akkor két egymást követő Eb-n is részt vehet, amire legutóbb 1964-ben volt példa.