A fejelő Millertől a skorpió Higuitáig: a legnagyobb kapusbravúrok - videó

Horizontal VERTICAL, René Higuita
Former Colombian goolkeeper Rene Higuita kicks the ball to save a goal during an exhibition match between the Brazilian Masters and Indian All Stars in Kolkata on December 8, 2012. The Brazilian team won the match by 3-1. AFP PHOTO/ Dibyangshu SARKAR (Photo by DIBYANGSHU SARKAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgás sava-borsának a gólt tartják, de a foci történelmében bőven akad olyan kapusbravúr is, amely talán sokkal szebb is, mint amikor egy játékos betalál. A cikkben olyan lenyűgöző védéseket láthatnak, amelyek örökre a futball históriás könyvébe íródtak. A teljesség igénye nélkül az általunk tíz legszebbnek ítélt hárítást szedtük össze az alábbi cikkben.

10. Jordan Miller, a Millwall kapusa fejjel mentett hatalmasat 2016-ban, miután a csapattársa, Mark Beevers elég rosszul adott haza egy labdát a Peterborough otthonában.

9. Az angol legenda, Gordon Banks emlékezetes védése a brazil Pelé fejese után az 1970-es mexikói világbajnokságon.

8. A svéd kapus, Andreas Issakson az argentinok elleni felkészülési mérkőzőn mentett látványosan: Lionel Messi ziccerben átemelte, ám a labda gólvonalon felpattant, így a PSV kapusa ollózós mozdulattal kirúgta azt.

7. A Real Madrid legendás kapusa, Iker Casillas elképesztő bravúrt mutatott be a 2009-10-es szezonban a Sevilla elleni összecsapáson.

6. Az UAI Urquiza kapusa, Matias Cano még az Issaksonénál is nagyobb mentést mutatott be lábbal a Morón ellen, amikor egy nagy sprint után lábbal tudott menteni a gólvonal elől 2014-ben a harmadosztályú argentin bajnokin.

5. A Liverpool lengyel kapusa, Jerzy Dudek két hatalmas bravúrt mutatott be a Milan elleni 2005-ös Bajnokok ligája-döntőben.

4. Az 1973-as FA-kupa döntőjében a Sunderland kapusa, Jim Montgomery egymás után két elképesztő védést mutatott be a Leeds United ellen.

3. Az Olympique Lyon kapusa, Gregory Coupet minden idők egyik legnagyobb dupla mentését mutatta be az FC Barcelona ellen 2001-ben. Coupet előbb a lécre fejelte a labdát, majd a kpiattanó után hiába próbálkozhatott Rivaldo, a francia kapus újabb bravúrt mutatott be.

2. Az Arsenal kapusa, David Seaman a 2003-as FA-kupa elődöntőjének utolsó perceiben a Sheffield United ellen mutatott be elképesztő védést Paul Peschisolido közeli fejese után.

1. 1995-ben kolumbiai René Higuita a híres skorpiórúgással védett az angolok elleni barátságos meccsen Jamie Redknapp lövése után.