Nyolc koronavírusteszt lett pozitív az NB II-es csapatnál

Covid-19 test
Ahhoz, hogy a szerbek megindulhassanak Montenegró felé, negatív tesztet kell produkálniuk - illusztráció
Vágólapra másolva!
Hat játékosnak, valamint az edző stáb egy tagjának és egy klubvezetőnek lett pozitív a koronavírustesztje, számolt be hivatalos oldalán az NB II-ben szereplő Akvital Csákvár csapata.

"Mint arról tegnap beszámoltunk, koronavírus-gyanúja miatt felnőtt keretünk valamennyi játékosán, a szakmai stáb tagjain, illetve a velük érintkező klubvezetőkön PCR-tesztet végeztettünk. Az eredmény sajnos lehangoló: 6 játékosnak, egy edzőnek, illetve egy klubvezetőnek pozitív eredménnyel zárult a vizsgálat. Mivel közvetlen érintkezésbe kerültek a negatív teszteredményt elérő játékosainkkal, mindenki kötelezően házi karanténba került" – áll a klub honlapján megjelent közleményben.

A klub tájékoztatása szerint azok, akik az első teszten negatív eredményt produkáltak, pénteken újabb teszten vettek részt, a klub vezetése pedig ennek eredményei alapján dönt az edzések folytatásáról.

Ezen a hétvégén a Nemzetek Ligája-mérkőzések miatt nincs bajnoki forduló, "játékosaink nagy számú fertőzöttsége miatt veszélybe került a jövő vasárnap esedékes Dorog elleni hazai találkozónk megrendezése is" – írják.

Az NB II-ben hét forduló után három döntetlennel és négy vereséggel a tabella utolsó, 20 helyén álló Csákvár az MLSZ-hez fordult egy esetleges halasztás miatt, de ez ugyancsak a tesztelések eredményének függvénye.