Ritkán kísér ilyen sportszerű gesztus egy átigazolást a mai labdarúgásban

fbl Horizontal
Ajax's Dutch midfielder Donny Van de Beek celebrates after scoring their fourth goal during the UEFA Champion's League Group H football match between Chelsea and Ajax at Stamford Bridge in London on November 5, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United szerdán 40 millió fontért leigazolta az Ajax középpályását, Donny van de Beeket, akinek korábbi főnöke másnap nyílt levelet intézett az angol klub szurkolóihoz.

Finoman szólva sem bevett dolog a mai labdarúgásban, és úgy általában a sport világában, hogy miután egy gazdagabb klub elvitte az egyik legjobb játékosát, az eladó tollat ragadjon, és szívhez szóló levelet írjon a vevő együttes drukkereinek. Persze mindjárt más az eset, ha tudjuk, hogy a Van de Beeket eladó Ajaxnál a klubigazgató az az Edwin van der Sar, aki 2005 és 2011 között a MU kapusa volt, és négy bajnoki cím mellett egy-egy Bajnokok Ligáját és Klubvilágbajnokságot is nyert az angol klubbal.

Így aztán sértettségről szó sincs, éppen ellenkezőleg. Van der Sar méltatja a holland klub utánpótlásnevelését, melynek egyik legfényesebb bizonyítéka a 23 éves, tízszeres válogatott középpályás.

"Sok oka van, hogy nem örülünk a távozásának, de megértjük, hogy eljött a távozás ideje. Tovább kell élnie az álmait. És mi más lehetne erre a legjobb hely, mint a ti színházatok (a MU otthona, az Old Trafford, az Álmok Színháza nevet kapta a szurkolóktól - a szerk.). Higgyetek nekem, én már csak tudom. Kérlek benneteket, vigyázzatok a mi Donnynkra, és segítsetek, hogy valóra válthassa az álmait. Élvezzétek a jövőt!" – zárja sorait Van der Sar.