Gólzáporos gálameccsen győzött Dárdai Pál csapata

DÁRDAI Pál, Hertha BSC
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője az Eintracht Frankfurt elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt Frankfurtban 2019. április 27-én
Vágólapra másolva!
Vasárnap a Fejér megyei Szabadbattyánban lépett pályára Dárdai Pál és a három fia mellett több egykori válogatott futballistát is felvonultató Dárdai Hertha Team.

Az ellenfél a hazai együttes, azaz a Szabadbattyán KSE vegyes csapata volt. A fociünnep ötlete még a koronavírus-járvány idején fogalmazódott meg Tóth László, a battyáni öregfiúk vezetőjének gondolataiban. Régi barátja, a helyi kötődésű Bakalár László által került kapcsolatba Dárdai Pállal és csapatával, és hívta meg őket a sportegyesület vezetőségének egyetértésével a szabadbattyáni gálamérkőzésre, számol be az eseményről részletesen a Feol.hu hírportál.

A vendégegyüttesben

pályára lépett Dárdai Pál és három fia – Pál, Márton és Bence –, Szélesi Zoltán, Vincze Ottó, Egressy Gábor, Lisztes Krisztián,

Bakalár László és a helyi kötődésű Cvitkovics Péter, valamint több elismert egykori válogatott játékos, köztük az idei szezon végén visszavonult Juhász Roland is.

A fair play szellemében játszott meccsen azért csak kijött a két keret közötti különbség: az első félidőben még csak két gólt rúgtak a vendégek, a második 45 percben azonban már nem volt kegyelem, és végül 7-1-re nyerte Dárdaiék.

"Jó érzés, hogy szeretnek bennünket országszerte. Külön öröm, hogy a gyermekeimmel együtt focizhatok, valamint, hogy újra roboghatunk (persze csak megfontoltan) a régi társakkal a pályán. Már ez volt a negyedik meccsünk, amikor időnk engedi, a jövőben is eleget teszünk majd a meghívásoknak. Láttuk, megtapasztaltuk, Szabadbattyánban szeretik a sportot, a focit.

– mondta el a lapnak a mérkőzést követően Dárdai Pál.