Különleges kéréssel fordult a rendőrség a Premier League-hez

fbl pandemic STADIUM GV Horizontal STADIUM FOOTBALL ILLUSTRATION
The King Power Stadium complex, home to English Premier League football team Leicester City, is pictured in Leicester, central England on April 25, 2020, as life in Britain continues during the nationwide lockdown to combat the novel coronavirus pandemic. - Due to the ongoing COVID-19 pandemic, Premier League football matches have been suspended indefinitely with no return expected before mid-June,at the earliest. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A tervek szerint június 17-én ismét pályára léphetnének a csapatok a Premier League-ben (PL). A bajnokságból hátralévő mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendeznék meg.

A The Guardian szerint a rendőrség az emberek egészségének megóvása és a maximális biztonság biztosítása érdekében azt kérte a PL illetékeseitől, hogy

az alábbi meccseket ne az eredeti helyszínen, hanem semleges stadionokban rendezzék meg, az esetleges szurkolói csoportosulásokat megelőzendő:

Manchester City – Liverpool,
Manchester City – Newcastle,
Manchester United – Sheffield United,
Newcastle – Liverpool és
Everton – Liverpool.

A Liverpoolnak összesen két győzelem, vagy hat pont kell ahhoz, hogy hosszú idő után ismét bajnok lehessen a PL-ben, így a csapat meccsei külön figyelemben részesülnek a hatóság által.

A PL-ben szereplő klubok június 4-én tartják a következő megbeszélésüket az újraindítás kapcsán.