A spanyol játékvezetők 90 százaléka a Real Madridnak szurkol

FBL-ESP-KING CUP-BARCELONA-VALENCIA Vertical HORIZONTAL
Eduardo Iturralde Gonzalez (jobbra) szerint a játékvezetők többsége Real-szurkoló
Vágólapra másolva!
A korábbi játékvezető, a spanyol Eduardo Iturralde Gonzalez szerint hazájában a játékvezetők 90 százaléka a Real Madridnak szurkol, a maradék 10 pedig a Barcelonának.

Iturralde majdnem 300 meccset vezetett a spanyol élvonalban, mielőtt 2012-ben visszavonult. Elmondása szerint nincs ebben semmi különös.

Eduardo Iturralde Gonzalez (jobbra) szerint a játékvezetők többsége Real-szurkoló Forrás: AFP/Lluis Gene

„Nagyjából 90 százalék a Realnak, a maradék a Barcának szurkol. A spanyol lakosság nagy része, Katalónián kívül, nagyjából 70 százalék a madridiaknak szurkol. A mai fiatalok közül már nagyobb arányban szurkolnak a Barcelonának, mert nagyon sikeresek, de Messiék előtt megállta a helyét a 70 százalék. Én személy szerint nem vagyok érintett, az én csapatom az Athletic Bilbao" – mondta egy rádióműsorban Iturralde.

„A játékvezetők sem a Marsról jöttek, azért lettek játékvezetők, mert szeretik a focit, mindenkinek van kedvenc csapata, így működnek az emberek."

A spanyol bajnokságban nem ritka, hogy a madridi vagy barcelonai játékosok panaszkodnak a játékvezetésre, mondván, sokszor elfogultak a bírók egyik vagy másik csapat felé.

A spanyol bajnokság várhatóan június 12-én vagy 19-én folytatódik majd.