Beperelte volt klubját a focista, mert éjszaka és vasárnap kellett játszania

Maicon HORIZONTAL
Maicon do Sao Paulo comemora seu gol na partida contra o Flamengo no estadio do Morumbi pelo Campeonato Brasileiro A 2012 em 29 de Julho, 2012. Foto: Mauro Horita/AGIF
Vágólapra másolva!
Beperelte korábbi klubját, a Sao Paulo FC-t Maicon Souza, mert úgy érezte, hogy nem megfelelően honorálták alkalmanként éjszaka, illetve vasárnap végzet munkáját.

A 34 éves, most a Gremio alkalmazásában álló középpályás, aki nem azonos a 76-szoros brazil válogatott, az olasz Interrel Bajnokok Ligája-győztes Maiconnal, szerdán másodfokon is megnyerte a Sao Paulo ellen indított munkaügyi pert, a bíróság 200 ezer realt (kb. 11 millió forint) ítélt meg neki.

Maicon 2012 és 2015 között játszott a Sao Paulóban, a klubot pedig a következő évben perelte be, miután kiszámolták, hogy a vasárnap, illetve este tíz óra után véget ért találkozók után mennyi extra pénzzel tartozik neki az egyesület – ügyvédje szerint ezeket az időszakokat dupla meccspénzzel kellene ugyanis elszámolni.

A futballista ügyvédje szerint ez még nem is sok, Leonardo Laporta szerint joggal tarthatnának igényt akár 700 ezer realra (kb. 38,5 millió forint) is a törvények alapján. Fellebbezésnek helye van, a felek a legfelsőbb bírósághoz is fordulhatnak, amennyiben valamelyiküknek nem felel meg a mostani ítélet.