A legendás finn focista, Jari Litmanen is elkapta a koronavírust

FBL-FIN-LITMANEN Horizontal
Jari Litmanen, 33, shows his new jersey during a press conference in Lahti, 150 km east from Helsinki. Jari Litmanen, former player of Liverpool, two time player in Ajax Amsterdam and in Barcelona, will play this season in FC Lahti, his former home club.Litmanen who suffered of many injuries during his second season in Ajax, is now recovered completely. AFP PHOTO - LEHTIKUVA / TOR WENNSTROM (Photo by TOR WENNSTROM / LEHTIKUVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Jari Litmanen, aki pályafutása során többek között focizott az Ajaxban, a Barcelonában és a Liverpoolban is, hetekig küzdött a koronavírussal, de ma már szerencsére jól van.

A finnek legendája 2011-ben, 40 évesen hagyta abba a profi focit, az Ajax játékosaként tagja volt az 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert csapatnak. A 137 szerepléssel finn válogatottsági rekorder elmondta, egy hónapra volt szüksége, mire teljesen legyőzte a betegséget, és soha nem érezte magát korábban ennyire betegnek.

A finn legenda, Jari Litmanen Forrás: AFP/Tor Wennstrom

„Lázam volt, fájt a fejem, fájtak az izmaim, nehezen kaptam levegőt, minden bajom volt, amit el lehet képzelni. Négy hétig tartott, mire legyőztem a vírust, és még kellett néhány hét, mire teljesen felépültem. Szerencsére a fájdalmak és a nehéz légzés sem volt annyira komoly, hogy kórházba kellett volna mennem, maradhattam az otthonomban. Nem volt könnyű időszak, fizikailag talán soha nem voltam ennyire rossz állapotban. Még a foci sem hiányzott, egészen máshol jártak a gondolataim" – nyilatkozta.