A Bundesliga-csapatból hárman is elkapták a koronavírust

Soccer 1.Bundesliga / Borussia Monchengladbach - 1.FC Cologne 2-1. Erste Liga Sport Sports jersey 19 professional footballer GAME season 2019 database DFL 20 men Bundesliga Ballsport Koln without spectators 2020.1 league league game FOOTBALL Cologne socce
A kölni játékosok megbetegedése veszélyeztetheti a Bundesliga újraindítását
Vágólapra másolva!
Pénteken is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

Az 1. FC Köln labdarúgócsapatánál hárman is fennakadtak a koronavírus-teszten. Nevüket nem hozták nyilvánosságra, a Bild lap értesülése szerint két labdarúgó és egy gyógytornász. Mivel mindhárman tünetmentesek, ezért kötelező házi karanténra kötelezték őket. A Bundesliga szezonja zárt kapus meccsekkel május 16-án vagy 23-án folytatódhat, a kölniek a tizedik helyről várják az új rajtot.

A kölni játékosok megbetegedése veszélyeztetheti a Bundesliga újraindítását Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A Dán Labdarúgó Szövetség reményei szerint a kormány jóváhagyja, hogy május 29-én folytatódhasson az élvonalbeli bajnokság. Jesper Möller elnök közölte, csak akkor garantálható, hogy az idény hátralévő részét pótolni tudják, ha a játék a hónap végéig újraindul.

Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) pénteki bejelentése szerint véget ért a szezon az utánpótlás akadémiák számára. A döntés az U9-től az U23-ig minden korosztályra, valamint az úgynevezett Központi Ligára is vonatkozik.

Jair Bolsonaro brazil elnök azt szeretné, hogy folytatódjanak a labdarúgó versenysorozatok. Bár országában magas a koronavírusos megbetegedések száma, az elnök azzal érvelt, hogy a sportolók a remek kondíciójuk miatt kevésbé veszélyeztetettek. A március közepén félbeszakított brazil bajnokságot a tervek szerint májusban folytatnák zárt kapuk mögött, de ez valószínűtlennek tűnik, mivel az ország Dél-Amerika koronavírus-epicentruma lett, több mint 5900 halálesettel. Az orvosok szerint a járvány várhatóan két héten belül tetőzik.