A Serie A-s klubok megszavazták a játékosok fizetéscsökkentését

662364167 fbl Horizontal
A picture shows the official logo of Italian Serie A Tim on a ball during the Italian Serie A football match Genoa Vs Lazio on April 15, 2017 at the 'Luigi Ferraris Stadium' in Genoa. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő klubok egyhangúlag megszavazták a játékosok bérének 33,3 százalékos csökkentését arra az esetre, ha nem folytatódna a küzdelem.

Az olasz játékos-szakszervezet ugyanakkor még nem szentesítette a megállapodást, amelyet a 20 első osztályú klubból 19 elfogadott - a Juventus már korábban megegyezett labdarúgóival a fizetések csökkentéséről.

A Serie A-s klubok megszavazták a játékosok fizetéscsökkentését Forrás: AFP/Marco Bertorello

A megegyezés négyhavi bérről szól, ugyanakkor ha a járványhelyzet enyhülésének hatására sikerül befejezni a szezont, ez két hónapra csökken. A fizetéscsökkentésre a következő lépésben még a játékosoknak is rá kell bólintaniuk.

Az olasz labdarúgó-bajnokság a járványhelyzettől egyébként a legfrissebb hírek szerint függően ősszel érhet véget. Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy még az idén be kell fejezni a 2019/20-as szezont. Szerinte elvileg május 17-től folytatható, és szeptemberben-októberben befejezhető a bajnokság.