Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben negyven százalékkal csökken a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC játékosainak fizetése. A dunaszerdahelyi klub tulajdonosa, Világi Oszkár a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában arról is beszélt, hogy a várható klubcsődökre a nemzeti bajnokságoknál erősebb regionális ligák jelenthetnek megoldás.

„Ez, ami eddig volt, nem működőképes. Sem ezzel a pénzügyi konstrukcióval, ami lesz a világban, sem azzal, amik a korlátozások miatt lesznek.

Az UEFA-nak el kellene gondolkoznia azon is, hogy megengedje az országokon átnyúló bajnokságokat"

– vetette fel Világi Oszkár a Reggeli Startban. A DAC klubvezetője szerint sok országban, így Szlovákiában sem lesz elég csapat, amely a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekkel együtt is tudná vállalni az élvonalbeli szereplést és „a szponzorációt is könnyebb lenne megoldani, mint egy kis ország bajnokságában, ráadásul a színvonal növekedése miatt a nézettség is jobb lenne."

A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár Forrás: maszol.ro

Világi Oszkár a dunaszerdahelyi klub anyagi nehézségeiről is beszélt.

„A bevételeink körülbelül 30 százaléka volt a jegyekből és a relikviákból,

tehát a játékosokkal megbeszéltük, hogy a bérezést 40 százalékkal csökkentjük.

De az a helyzet hogy van egy költségvetésünk, ami nem csökken, a bevételi oldal pedig szinte nulla – nehéz helyzetben vagyunk".

A Dunaszerdahely együttesénél csökkentek a fizetések Forrás: dac1904.sk/

A vállalkozó szerint a felfüggesztett bajnokságokkal kapcsolatban az UEFA-nak kéne állást foglalnia, de

úgy gondolja, hogy „a szlovák bajnokságnak az lenne a legjobb, ha befejeződne a mostani állással;

a szlovák kupát lejátszani valamikor júliusban, augusztusban, eldöntve, hogy ki legyen a negyedik nemzetközi kupainduló, és júliusban elindítani az új bajnokságot úgy, hogy az előző bajnokságból semmi eredményt nem hoznánk át. Ez azért lenne fontos, mert nekünk nincsenek jövedelmeink tévéközvetítésből, se a szponzoráció nem köt a bajnokság befejezésére, így az új bajnoksággal mindent elölről tudnánk kezdeni."

A teljes interjú itt érhető el.