A Barcelona megtagadná, hogy pályára lépjen a spanyol bajnokság folytatásában

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish defender Jordi Alba celebrates after scoring a disallowed goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Sociedad at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 7, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Josep María Bartomeu, az FC Barcelona elnöke jelezte a spanyol labdarúgó liga felé, hogy a katalán csapat csak akkor fog pályára lépni az élvonal esetleges folytatása során, ha biztosítani tudják a játékosok megfelelő védelmét.

A Sport című katalán lap cikke szerint a Barca nincs egyedül az aggályaival, és már legalább hat másik élvonalbeli csapat jelezte Bartomeunak, hogy csatlakozni fognak hozzájuk, ha úgy hozza a helyzet. A liga elnöke, Javier Tebas még nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, de az nyilvánvaló, hogy a dolgok egy jelentős részét nem képes befolyásolni, írja a Sport.

Bartomeu hangsúlyozta, bármilyen komoly gazdasági károkat is szenvedne el az FC Barcelona, ha nem folytatódna a Primera Divísion, ezúttal az csak másodlagos szempont lenne, a játékosok egészsége ugyanis előbbre való. A Barca elnöke által átnézett orvosi jelentés szerint ma még nagyok a veszélyek, és fölösleges kockázatoknak tennék ki a futballistákat.

Bartomeu hangsúlyozta, hogy saját létesítményeikben tudják garantálni a játékosok biztonságát, de az utazások során és más városokban ez nagyon komplikált lenne.

A Real Valladolid már korábban jelezte, hogy nem híve a bajnokság folytatásának, azonban a Barcelona szavának sokkal nagyobb súlya van egy ilyen ügyben is, ahol a liga igyekszik nyomást gyakorolni a klubokra az újrakezdés reményében. A Barca elnöke viszont leszögezte, hogy a spanyol egészségügyi minisztérium által kiadott iránymutatást tekintik kötelező erejűnek.