Fizetési sapkát vezet be az AS Roma futballcsapata

AS Roma v Torino FC - Serie A Soccer Serie A Torino FC AS Roma FOOTBALL Italian Serie A italian championship Rome
Diego Perotti of AS Roma reacts during the Serie A match between AS Roma and Torino FC at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 5 January 2020. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Roma 3 millió eurós felső határnál szabná meg klubnál kifizethető éves béreket.

A La Gazzetta dello Sport cikke szerint a fővárosi klub azért kényszerül erre a lépésre, mert idén várhatóan sorozatban másodszor is lemarad a bajnokok ligájáról, miközben évi 160 millió eurós bérköltsége van a játékosok felé. A klubvezetés ezért úgy határozott, hogy egyetlen újononnan érkező játékos sem kereshet többet évi nettó 3 millió eurónál. Ha mégis, annak eredménnyel kell párosulnia, így prémiumot ér a bajnoki cím, az Olasz Kupa megnyerése, illetve az európai kupák valamelyikének elérése.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy ez a húzás nem fogja megkönnyíteni a Roma dolgát az átigazolási piacon, miután azok a játékos, akiket a klubvezetés kiszemelt magának, például a brazil Willian a Chelsea-ből, a belga Jan Vertonghen a Tottenhamből, vagy a német Mario Götze a Dortmundból, ennél most jóval többet keresnek, és, aligha fognak szinte apró pénzért aláírni egy új szerződést.