Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya Huszti Szabolcsot megelőzve bekerült az orosz focibajnokság történetének legjobb közép-európai légiósai közé.

A sportbox.ru álomcsapatába a magyar válogatott csapatkapitánya a MOL Fehérvár FC játékosát, Huszti Szabolcsot megelőzve került be. A 37 éves Huszti 2009 februárjában 3 millió euróért szerződött Hannoverből az akkor UEFA-kupa címvédő Zenit Szentpétervár csapatához.

Huszti Szabolcs sikeresebb volt a Bundesligában mint Oroszországban Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A korábbi magyar válogatott balszélsőnek az Arsenalhoz igazoló Andrej Arsavint kellett pótolnia. Huszti Szabolcs három és fél év alatt 82 mérkőzésen lépett pályára a Zenitben, 12 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott, 2010-ben bajnoki címet és Orosz Kupát nyert. 2012 nyarán tért vissza a Bundesligába, korábbi csapata a Hannover szerződtette 750 ezer euróért.

A Husztit megelőző Dzsudzsák Balázs 2011 nyarán 14 millió euróért igazolt a holland PSV Eindhoven csapatától az Anzsi Mahacskalához. A magyar válogatott csapatkapitánya fél évet játszott a dagesztáni klubban, majd 2012 januárjában 14 millió euróért megvette a Dinamo Moszkva.

Dzsudzsák Balázs a Napoli elleni Európa-liga mérkőzésen Forrás: Anadolu Agency/Sefa Karacan

Dzsudzsák három és fél évet töltött az orosz fővárosban, trófeát ugyan nem nyert, de csapatával szerepelt az Európa-ligában. A négyéves oroszországi légióskodása alatt a Nyírlugosról induló szélső 120 mérkőzésen lépett pályára, 13 gólt lőtt és 30 gólpasszt adott.

Az orosz portál kiemelte, hogy a mindkét szélen bevethető Dzsudzsák Balázs mellett Huszti Szabolcs volt a jelölt a balszélső posztra, azonban Dzsudzsáknak jobbak voltak a mutatói.

Az orosz bajnokság álomcsapata a legjobb közép-európai légiósokból:
Wojiceh Kowalewski (lengyel) – Tomás Hubocan (szlovák), Martin Jiránek (cseh 2004–2010), Martin Skrtel (szlovák), Maciej Rybus (lengyel) – Jirí Jarosík (cseh) – Georgi Pejev (bolgár), Grzegorz Krychowiak (lengyel), Dzsudzsák Balázs – Jan Koller (cseh), Tomás Necid (cseh)