Dárdai Pálnak csak egy dolog hiányzik a karanténban

Hertha BSC - Bayer Leverkusen Sports soccer Bundesliga Group Pal Dárdai (Hertha BSC), Dárdai Pál
Dárdai Pál a berlini klub legendája
Vágólapra másolva!
A Herta BSC utánpótlásába visszatérő Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy az egyetlen dolog, ami hiányzik neki ebben a nehezebb időszakban, az maga a futball.

Bár három fia, Palkó, Márton és Bence nap mint nap a kertben futballoznak, a korábbi szövetségi kapitány nagylábujjának műtétje után még egyszer sem szállt be a játékba.

A Hertha BSC utánpótlásába visszatérő szakember a koronavírus-járvány által életbe lépő korlátozások ellenére teljesnek érzi mindennapjait.

A tévében is sokkal több mérkőzést láttam, mint amikor edzősködtem, a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-meccseket ugyanúgy néztem, mint a Bundesligát" - mondta a berliniek legendája.

A következő szezonban Dárdai Pál visszatér a Hertha utánpótlásába Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

A német fővárosban élő Dárdai az ottani állapotokról is mondott néhány szót.

- osztotta meg tapasztalatait a 44 éves edző.

A Hertha és Dárdai között arról még nem született megállapodás, hogy melyik utánpótláscsapatot veszi majd át a nyár végén. Elmondása szerint az U15-ös, az U16-os és az U17-es közül kerül majd ki a befutó.

A játékosként a magyar válogatott mezét 61 alkalommal magára húzó középpályást a pénz már egyáltalán nem motiválja. Ezt jól bizonyítja, hogy egyéves pihenője alatt számos jól fizető ajánlatot utasított vissza.

Dárdai Pált már régóta nem a pénz motiválja Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

"Jelenleg az hajt, hogy segítsem a gyerekeket a fejlődésben.

Ők becsületesek, szófogadóak, ráadásul látod rajtuk, honnan hová jutnak el.

Az év elején felméred őket, és tudod, miben kell leginkább előrelépniük. Ha az év végére sikerül, jól dolgoztál. Megvan ennek a szépsége - mondta Dárdai, aki szerint az utánpótlásban dolgozni sokkal kisebb nyomással jár.