Vágólapra másolva!
Csütörtök este további nyolc mérkőzést rendeztek az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában, ahol a tét a legjobb 16 közé kerülés volt. Az AS Roma 1-0-ra legyőzte a belga Gent csapatát a Stadio Olimpicóban, míg a Ferencváros korábbi csoportriválisa, a spanyol Espanyol 4-0-ra kikapott az angol Wolverhampton Wanderers otthonában. A Bayer Leverkusen hazai pályán 2-1-re legyőzte a Porto csapatát, míg a végső győzelemre is esélyes Arsenal 1-0-ra legyőzte az Olimpiakoszt, Pireuszban.

Az AS Roma a Barcelonából igazolt Carles Pérez korai góljával szerzett vezetést a belga Gent ellen. A 22 éves spanyol támadó először kezdett az olasz csapatban, és rögtön góllal hálálta meg Paulo Fonseca bizalmát.


A 2020-ban még veretlen Arsenal Pireuszban lépett pályára az Olimpiakosz ellen. Mikel Arteta csapata enyhe mezőnyfölényben játszott Görögországban, de a brazil tinisztár Gabriel Martinelli és a francia Alexandre Lacazette is kihagyott egy ziccert, így nem született gól az első félidőben.

Alexandre Lacazette (balra) rengeteget dolgozott a mérkőzésen Forrás: AFP/Aris Messinis

A második játékrészben a görög csapat sokkal veszélyesebben játszott, az Arsenal kapusának, a német válogatott Bernd Lenónak több nagy védést is be kellett mutatnia. A találkozó hajrájában az észak-londoni csapat már az időhúzásban is jeleskedett, így némileg váratlanul szerezte meg a győztes gólját a 81. percben, amikor a 18 éves Bukayo Saka átadása után Lacazette passzolt az üres kapuba.

A 85. percben a francia csatár ismét ziccerbe került, de a 15 méteres lövését Jose Sa szögletre ütötte, majd a sarokrúgás után Mustafi fejese a felsőkapufán csattant, így megmaradt az Olimpiakosz továbbjutási esélye a visszavágóra. Győzelmével az Arsenal továbbra is veretlen az idei évben, ráadásul Mikel Arteta csapata a legutóbbi három meccsén még csak gólt sem kapott.

A Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers négygólos győzelmet aratott az Espanyol fölött. Rúben Neves, az angol csapat portugál válogatott játékosa minden bizonnyal a játéknap legnagyobb gólját lőtte.

A Steven Gerrard vezette Glasgow Rangers hazai pályán, egy órányi játék után már kétgólos hátrányban volt a Braga ellen. A skót csapat azonban nem adta fel, és a két gólt szerző Ianis Hagi – a korábbi világklasszis Gheorghe Hagi fia – vezérletével megfordította a mérkőzést.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések:
Glasgow Rangers (skót)-SC Braga (portugál) 3-2 (0-1)
AS Roma (olasz)-KAA Gent (belga) 1-0 (1-0)
VfL Wolfsburg (német)-Malmö FF (svéd) 2-1 (0-0)
AZ Alkmaar (holland)-LASK Linz (osztrák) 1-1 (0-1)
Olimpiakosz (görög)-Arsenal (angol) 0-1 (0-0)
APOEL (ciprusi)-FC Basel (svájci) 0-3 (0-1)
Bayer Leverkusen (német)-FC Porto (portugál) 2-1 (1-0)
Wolverhampton Wanderers (angol)-Espanyol (spanyol) 4-0 (1-0)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.