Eb-selejtezők: stadionavatót nyertek a franciák Tiranában

Horizontal
France's forward Antoine Griezmann (L) celebrates with teammates at the end of the Euro 2020 Group H football qualification match between Albania and France at the Air Albania Stadium in Tirana, on November 17, 2019. Tirana, on November 17, 2019. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnok francia, valamint a török és az izlandi válogatott is idegenben győzött a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjének H csoportjában az utolsó, 10. fordulóban.

A franciák és a törökök már biztos Eb-résztvevőként, míg az Izlandiak biztos pótselejtezősként kezdhették a maguk mérkőését, ennek megfelelően egyik csapat sem erőltette meg magát különösebben a kezdő sípszót követő valamivel több mint 90 percben.

A legnehezebb dolguk a franciáknak volt, az albán válogatott ugyanis szerette volna emlékezetessé tenni a vadonatúj tiranai nemzeti stadion első mérkőzését, ha már a világbajnokot fogadták. Erre azonban sok esélyük nem volt, mert a vendégek a 8. percben Tolisso fejesével megszerezték a vezetést, amit a 31. percben az első találat előtt a gólpasszt jegyző Antoine Griezmann duplázott meg.

Az albánoknak megvoltak a helyzeteik a szépítéshez, a túloldalon azonban Berisha kapusnak többször is bravúrt kellett bemutatni, kétszer pedig a kapufa mentette meg az újabb góltól a hazai csapatot.

A törökök a selejtezősorozatban kimondottan jól szereplő, egy-egy győzelemnek és döntetlennek köszönhetően négy pontot gyűjtő Andorrához látogattak, hogy aztán gyorsan lehűtsék a hazaiak lelkesedését: Enes Ünai az első játékrészh feléhez közeledve négy perc alatt bevágott két gólt, innentől pedig a vendégek kényelmesen őrizték az előnyüket.

Izland is korán megszerezte a vezetést Kisinyovban, de Moldova egyenlíteni tudott, ennek azonban tíz percig sem örülhettek, mert a vendégek gyorsan megrúgták a második gólt is, amivel eldöntötték a találkozót.

Eredmények,
Eb-selejtező, H csoport:
Albánia–Franciaország 0-2 (0-2)
gól: Tolisso 8., Griezmann 31.
Andorra–Törökország 0-2 (0-2)
gól: Ünai 17. (11-esből), 21.
Moldova–Izland 1-2 (0-1)
gól: Milinceanu 56., ill. B. Bjarnason 17., G. Sigurdsson 65.
a H csoport végeredménye: 1. Franciaország 25 pont, 2. Törökország 23, 3. Izland 19, 4. Albánia 13, 5. Andorra 4, 6. Moldova 3