Vágólapra másolva!
Sem Magyarország, sem Ausztrália nem szerzett pontot a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörének első fordulójában. Ebből az is következik, hogy a szerdán, magyar idő szerint éjfélkor kezdődő Magyarország-Ausztrália csoportmeccs vesztese nagyon távol kerül a továbbjutástól. A győztes viszont nagy lépést tehet az egyenes kieséses szakasz felé.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Goianiából, Brazíliából.

Az U17-es világbajnokság szervezői minden nap más edzéshelyszínre vezénylik ki a csapatokat. A belvárosból 30 perces taxizásra lévő edzőpálya volt hétfőn a magyar csapat tréningjének helyszíne. Az ég fenyegetően dörgött, de nem szakadt le, néhány kósza villám csapdosott a légtérben. A csapaton nem látszott a levertség, igaz, már két nap eltelt a szombati, Nigéria ellen elszenvedett 4-2-es vereség óta.

Az edzés előtt először a West Ham Unitedben játszó Hegyi Krisztiánnal beszélgettünk.

"Két nap eltelt már a Nigéria ellen elvesztett meccs óta, sikerült magam túltenni azon a hibán, amikor a szögletet követően melléütöttem a labdának" - mondta a fiatal kapus. "A következő meccs lebeg a szemem előtt, nem szabad arra gondolni, mi történt szombaton. Az a rossz, elkésett mozdulat nem marad meg bennem.

Reméljük, hogy az Ausztrália elleni meccs után lesz okuk a magyaroknak az örömre Forrás: mlsz.hu

A csapat hangulata felfelé ível, nem vagyunk kétségbeesve.

Nyilván vasárnap még bennem volt ez a rossz mozdulat, de ez már tényleg a múlté" - mondta az Origónak Hegyi Krisztián.

A szövetségi kapitány, Preisinger Sándor szintén lapunk rendelkezésére állt.

Sikerült az elmúlt két napban megnyugodnia?
Nem voltam ideges, szóval, nincs ezzel probléma. Nem volt azon a meccsen mit idegeskedni, mert aki ideges, az nem tud reálisan gondolkodni és értékelni sem.

Az elmúlt két napban mi volt a legfontosabb, amit a csapat játékosainak elmondott? Mire fektette a hangsúlyt?
Arra, hogy elemezzük ki a hibákat, hogy gyorsan lépjünk túl ezen, nyilván úgy, hogy a megfelelő következtetéseket le kell vonnunk.

Megnézte a csapat a Nigéria ellen elvesztett meccset?
A teljeset nem, ilyenkor inkább csak részleteket mutatunk meg a srácoknak, egy-egy fontos szituációt kiemelve. Akár a védekezésről, akár a támadójátékról van szó.

Hangulatilag sikerült a játékosokat felráznia?
Ezt a meccs után, ahogy beértem az öltözőbe, megtettem. Egy világbajnokságon nincs arra idő, hogy hosszú ideig azon keseregjünk, hogy mi történt egy mérkőzésen. Kikaptunk, de helytálltunk, taktikailag nem mondtunk csődöt. Az egyéni hibákat kell kijavítani és kiküszöbölni.

Preisinger Sándor szövetségi kapitány Fotó: Hirling Bálint - Origo

A magyar csapat egy győzelemre éhes társaság, amely természetesen minden vereség után kissé maga alá kerül.

Ez tiszteletet parancsol. Kívülről is, meg belülről is, hogy nem esik össze, hogy a következő meccsen mindenki felvállalja önmagát.

A csoportban a magyar és az ausztrál válogatott még nem szerzett pontot. Aki győz ezen a meccsen, nagyot lép a továbbjutás felé. A vesztes viszont távol kerül ettől.
Eddig is nagy volt a tét, ez nem újdonság a számunkra. Továbbra sem mondtunk le arról, hogy továbbjussunk a csoportból.

A magyarországi visszhangok mennyire jutnak el a csapat játékosaihoz? Mennyire engedi meg, hogy ezeket nézzék?
Mindenkinek van telefonja, szóval, biztosan eljutnak a vélemények, hiszen náluk van néha a készülék.

Nekünk van egy belső igényünk arra, hogy szintet lépjünk, hogy nyerjünk. Én is érdeklődéssel várom, hogy az előttünk tornyosuló feladatot meg tudjuk-e oldani, tudunk-e szintet lépni.

Az U17-es labdarúgó-világbajnokságon a Magyarország-Ausztrália találkozó szerdán 00.00-kor, azaz éjfélkor kezdődik. A mérkőzésről az Origo helyszíni beszámolóval jelentkezik.