Vágólapra másolva!
A magyar kispályás fociválogatott 3-0-ra legyőzte Ukrajnát az ausztráliai Perthben zajló minifutball-világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán. Nagy Lajos csapata csütörtökön az elődöntőben Brazília legjobbjaival találkozik. A magyarok ezzel sporttörténelmet írtak, ugyanis világbajnokságon korábban soha nem jutottak a legjobb 4 közé.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány a találkozót megelőző taktikai értekezleten Conor McGregor történetét játszotta le a játékosoknak. Az ír MMA-harcos sztorija jó példa arra, hogy szinte a semmiből meddig lehet eljutni kitartással, küzdeni tudással.

A találkozót megelőzően pedig ismét felcsendült a magyar himnusz, amelyet a labdarúgók a helyszínen jelenlévő szurkolókkal együtt énekeltek.

A találkozó ismét nagy hőségben kezdődött, de ez egyáltalán nem látszódott a játékon, kiváló volt az iram. Az első lövés Sós Márkó előtt adódott, de a távoli próbálkozás kapu fölé szállt. A másik oldalon Andrij Khomyn szabadrúgása szállt kapu mellé, így az első percek nem hoztak gólt.

A 6. percben szerzett vezetést a magyar együttes, Seregy Tamás kapott jó labdát a bal oldalon, majd közelről a kapuba lőtt.

Pillanatokkal később Gregus Richárd duplázhatta volna meg az előnyt, de 8 méterről kapu fölé bombázott.

Seregy Tamásgólt szerzett az ukránok ellen is Forrás: Origo

A 8. percben Sós Márkó maradt lent a földön, de szerencsére nem volt komolyabb baj, így tudta folytatni a játékot. Az ukránok kapusa, Stven Varhomij rendre kijött a félpályáig, így próbált az ellenfél létszámfölényt kialakítani, de a magyar csapat kiválóan védekezett, és egy-egy kapura lövésre is jutott az erejéből.

A 14. percben egy veszélyes helyzetig is eljutott Ukrajna, de szerencsére Viktor Pantelejcsuk kapu felé fejelt közvetlen közelről. A magyar szurkolók is feljebb vettek egy fokozattal a hangerőből, érezték, hogy kell a szurkolás a csapatnak.

A folytatásban kiegyenlített volt a játék a pályán, hatalmas volt a küzdelem.

A 20. percen Homin előtt adódott újabb lehetőség, de szerencsére kimaradt, a bal kapufa mellé lőtt. A 22. percben a saját térfeléről Gregus lőtt az üres kapu fölé, nem sokon múlt az újabb magyar találat. A hátralévő időben sem esett már gól, így egygólos magyar előnnyel mentek a csapatok pihenőre.

A második játékrész Homin lövésével indult, de Tajti Bence szépen védte a próbálkozást. A 27. percben hatalmas magyar lehetőség maradt ki,

sem Barabás Miklós, sem Suscsák Máté nem tudta közelről bepiszkálni a labdát.

Az ukránok bátran mentek előre az egyenlítésért, de a magyar kontrákban mindig ott volt a veszély. A 35. percben egyenlíthetett volna Ukrajna, de szerencsére Jevhen Adrijenko hiába vitte el a labdát Tajti mellett, az oldalhálóba lőtt. Pillanatokkal később Ladányi lőtt a félpályáról, de a kapus visszaért, és védeni tudott.

Nagy volt a csata a magyar-ukrán találkozón Forrás: Origo

A 38. percben jött az újabb magyar gól, Gregus Richárd talált a kapuba egy gyönyörű tekeréssel, így már 2-0-ra vezett Nagy Lajos csapata.

Két perccel később szépíthetett volna Ukrajna, de Viktor Coj lövése után hatalmasat védett Tajti, akit ápolni is kellett az eset után.

Az utolsó tíz perce kinyíltak az ukránok a szépítés reményében, de ebben benne volt, hogy a magyarok végleg lezárják a meccset. Sós Márkó megindulásánál például elképesztő nagyot mentett a védő. A 49. perben egy kis lökdösődés után Ladányi Dávid és a kapus, Varhomij is kapott egy-egy sárga lapot.

Az utolsó másodpercben még Kovács Gergely emelt a félpályáról az üres kapuba, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt. Csodálatos gól volt ez.

A sikerrel a magyar válogatott bejutott a legjobb négy közé a világbajnokságon!

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Seregy, Gregus, Kovács G.

A magyar kispályás fociválogatott csütörtökön magyar idő szerint 11 órakor Brazíliával játszik az elődöntőben.