Menesztették a klubcsapatától a világbajnok brazil edzőt

Libertadores 2019, Gremio vs Palmeiras 12573
RS - Porto Alegre - 08/20/2019 - Libertadores 2019, Guild x Palmeiras - Luis Felipe Scolari coach of the Palmeiras during a game against the Guild at the Arena do Gremio stadium for the Libertadores championship 2019. Photo: Jeferson Guareze / AGIF
Vágólapra másolva!
Menesztették posztjáról Luiz Felipe Scolarit, a Palmeiras labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

A brazil válogatott szövetségi kapitányaként 2002-ben világbajnok szakembernek azt követően köszönték meg a munkát, hogy a gárda múlt héten a negyeddöntőben búcsúzott a Gremióval szemben a Libertadores Kupában.

A 70 éves trénernek ez volt a harmadik időszaka a Sao Pauló-i klubnál, amellyel 1999-ben megnyerte az elsőszámú dél-amerikai kupasorozatnak számító Libertadores Kupát, tavaly pedig visszatérése után rögtön bajnok lett.

A Palmeiras még kedden megnevezte Scolari utódját: a továbbiakban Mano Menezes irányítja majd az együttes felkészülését. Menezes a Corinthians, a Flamengo, a Gremio és a kínai Shandong Luneng edzője is volt, 2010 és 2012 között pedig a brazil válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott. Legutóbbi csapata a Cruzeiro volt, ahonnan egy hónapja távozott. Az 57 éves szakemberrel 2021 végéig szóló szerződést kötöttek.

A Palmeirasnak a kupakudarc mellett a bajnokságban sem megy jól, ugyanis legutóbbi hét meccséből egyet sem tudott megnyerni.