Stieber Zoltán az NB I újoncához igazolt

Stieber Zoltán FOOTBALL - UEFA EURO 2016 - GROUP F - AUSTRIA v HUNGARY AUSTRIA AUTRICHE EURO EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOT FOOTBALL HONGRIE HUNGARY Soccer SPORT UEFA SQUARE FORMAT
Zoltan Stieber of Hungary celebrates scoring his sides second goal during the UEFA European Championships 2016, Group F match between Austria and Hungary played at Stade de Bordeaux, Bordeaux, France on June 14th 2016 - Photo BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) szereplő D. C. Unitedtől távozó Stieber Zoltán az NB I újoncához, a ZTE FC-hez szerződött. 

Válogatott játékossal, Stieber Zoltánnal erősít az NB I-et két vereséggel kezdő Zalaegerszeg az nso.hu információja szerint.

A harmincesztendős támadó legutóbb az Egyesült Államok profi bajnokságában, az MLS-ben szereplő D. C. Unitedben futballozott, ám a kevés játéklehetőség miatt júliusban távozott az együttestől, szerződését közös megegyezéssel bontották fel.

Stieber Zoltán hamarosan hazatérhet Forrás: DPPI media/Backpage Images

A szabadon igazolható 26-szoros válogatott a lapnak adott júniusi interjújában úgy fogalmazott, szeretne ismét a nemzeti csapatban szerepelni, s mint mondta: „Ha a klubom elenged, minden ajánlatot meghallgatok."

Akkor is felvetődött, hogy a játékos új, magyarországi együttese az élvonalbeli újonc ZTE lehet. A rutinos labdarúgót szerződés nem köti a D. C. Unitedhez, és a jelek szerint a Zalaegerszeg megfelelő ajánlatot tett le neki.

A 31 éves Stieber legutóbb az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedet erősítette, ahonnan július végén távozott, vagyis szabadon igazolható volt. A szélső négy évet töltött az Aston Villa utánpótlásában, majd nyolc esztendeig Németországban futballozott, volt a Koblenz, az Aachen, a Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburger SV, az 1. FC Nürnberg és az 1. FC Kaiserslautern játékosa is.

A felnőtt mezőnyben az első magyar klubja a ZTE FC lett, élete első NB I-es mérkőzését szombaton az ugyancsak újonc Kaposvári Rákóczi FC otthonában játszhatja.

Frissítés: A hírt azóta a zalaegerszeg is megerősítette a közösségi oldalán.