Az UEFA honlapján Craiova-AEK meccs lesz - a Honvéd óvásáról nem írnak

Craiova, 2019. augusztus 2. Arnold Hunter északír játékvezető a földön, miután a közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát a labdarúgó Európa-liga második selejtezőfordulójának visszavágójaként játszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzésen Craiovában 2019. augusztus 1-jén. A gól nélküli döntetlent követő tizenegyes-párbajban a Craiova 3-1-re győzött, a botrányos körülmények miatt a Honvéd megóvja a mérkőzést. MTI/EPA/Bogdan Danescu
Vágólapra másolva!
Elég csak egy pillantást vetni az UEFA honlapjára, hogy máris meglepődjön a naiv futballszurkoló.

A Craiova-Budapest Honvéd Európa-liga-selejtező mérkőzés végjátékában történt események miatt a Honvéd csapat megóvta az UEFA-nál a találkozót. Az Európai Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága hétfőn estére ígért döntést az ügyben. Ennek ellenére az UEFA hivatalos honlapján egyértelműen látszik, hogy csütörtökön a román csapat játszik az AEK Athén ellen a selejtező következő fordulójában.

Az UEFA hivatalos honlapján egyértelműen látszik, hogy csütörtökön megrendezik a Craiova-AEK meccset Forrás: Origo

A szakértők szerint pedig a Craiovát hosszú időre eltilthatják a nemzetközi szerepeléstől a Honvéd elleni mérkőzésen történtek miatt.

Ha ez megtörténik, akkor két opció létezik: vagy a Budapest Honvéd játszik az AEK Athén ellen, vagy játék nélkül továbbjutnak a görögök.

Ennek ellenére az UEFA hivatalos honlapja szerint a Craiova-AEK Athén El-selejtező megrendezésre kerül. Legalább a látszatra adnának.

Az UEFA kisorsolta az Európa-liga további menetrendjét. Ha elfogadják a Honvéd óvását és lejátsszák az AEK elleni párharcot, akkor a továbbjutó a Sparta Praha-Trabzonspor párharc továbbjutójával játszik az El-selejtező utolsó körében.