Vágólapra másolva!
Biztos, hogy az Universitatea Craiova nem fogja szimpla pénzbüntetéssel megúszni a Budapest Honvdé elleni csütörtöki botrányos Európa-liga-mérkőzést, írja az egyik vezető román sportlap.

A Gazeta Sporturilor (GS) az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) jó kapcsolatokat ápoló Blick című svájci bulvárlapra hivatkozik, amelyik úgy értesült, hogy a szervezet fegyelmi bizottsága kemény szankciókkal fogja sújtani a román klubot.

Mint arról mi is beszámoltunk, csütörtök este az Európa-liga selejtező 2. fordulójának visszavágóján a 119. percben félbeszakadt a Craiova Honvéd elleni mérkőzése, miután a hazai szurkolók hanggránátot dobtak az északír Arnold Hunter játékvezető mellé, amitől az olyan fokú sérülést szenvedett, hogy nem tudta levezetni a találkozóból hátralévő egy percet, így erre az időre, valamint az ezt követő 11-es rúgásokra a negyedik játékvezetőnek kellett beszállnia.

Botrány a Craiova-Honvéd meccsen

Az Európa-ligás magyar kupacsapatok közül elsőként a Budapest Honvéd lépett pályára a román Universitatea Craiova ellen, de nem a budapesti csapat végzett elsőként, ugyanis az első meccshez hasonlóan ezúttal is 0-0-ra végeztek a felek. A hosszabbításban botrányos jelenetek miatt állt hosszú percekig a játék, végül tizenegyesekkel jutott tovább a Craiova.

A Gazeta Sporturilor szerint "csak" annyi lett volna a román szurkolók bűne, hogy pirotechnikai eszközöket dobálnak a pályára, úgy az UEFA fegyelmi szabályzatának 16/2/b és c pontja szerint pénzbüntetéssel is megúszhatták volna, így viszont, hogy súlyos sérülést okoztak a találkozó játékvezetőjének, ennél sokkal komolyabb szankcióra számíthatnak. Azt ugyanakkor nem részletezi a lap, hogy milyen szankciók jöhetnek szóba.

A GS arra is felhívja a figyelmet, hogy a vendég szurkolók viselkedéséért is minden esetben a hazai rendezők a felelősek, így a craivoai csapat külön büntetésre számíthat azért is, mert nem tudták megelőzni, hogy az első félidő közepén a Honvéd drukkerei megpróbáljanak az őket a hazai drukkerektől elválasztó kerítésen átmászva verekedést kezdeményezni. Ezt csak a magyar drukkerek akciójának megkezdése után könnygáz bevetésével sikerült megakadályozni.