A Koszovó elleni bojkott miatt menesztették a montenegrói szövetségi kapitányt

Romania v Montenegro - UEFA Nations League FBL NATIONS Ploiesti EVENT action sport news UEFA nations league FOOTBALL soccer Romania Montenegro Romania v Montenegro UEFA Nations League Ljubisa Tumbakovic
Montenegro's coach Ljubisa Tumbakovic during UEFA Nations League 2019 Final Tournament match between Romania and Montenegro on 07 September 2018 at Ilie Oana Stadium in Ploiesti, Romania. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Menesztették a montenegrói labdarúgó-válogatott szerb szövetségi kapitányát, mivel bojkottálta csapata pénteki Európa-bajnoki selejtezőjét Koszovó ellen.

A nemzeti együttest 2016-tól irányító Ljubisa Tumbakovic nem volt ott a kispadon az 1-1-es döntetlennel zárult podgoricai találkozón. A mérkőzést két Szerbiában született montenegrói futballista, a Crvena zvezdában játszó Filip Stojkovic és Mirko Ivanic is kihagyta.

Ljubisa Tumbakovic mától már másik kispad előtt állhat csípőre tett kézzel Forrás: NurPhoto/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A montenegrói szövetség vezetése egyhangúlag szavazta meg a 66 éves Tumbakovic menesztését "a kellemetlen meglepetés és a szerződésében foglalt szakmai kötelezettségek megszegése" miatt.

Koszovó 2008-ban szakadt el Szerbiától, majd 2014-ben a nemzetközi szövetség (FIFA) engedélyezte, hogy Koszovó nemzetközi mérkőzéseket játsszon FIFA-tagországok csapataival, de az eredményeket hivatalosan nem ismerték el. 2016 májusában az európai szövetség (UEFA) és a FIFA is felvette tagjai közé Koszovót, amelyet Szerbia viszont nem ismer el önálló államként, és - sikertelenül - a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) meg is támadta Koszovó UEFA-tagságát.