Közel a visszatérés: a Barca mindenben megegyezett Neymarral

International Champions Cup 2017 - Real Madrid v FC Barcelona GettyImageRank1 FOOTBALL Soccer Club Soccer Major League Soccer topics topix bestof toppics toppix
MIAMI GARDENS, FL - JULY 29: Neymar #11 of Barcelona reacts in the second half against Real Madrid during their International Champions Cup 2017 match at Hard Rock Stadium on July 29, 2017 in Miami Gardens, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar hamarosan visszatérhet az FC Barcelonához. Spanyol lapértesülések szerint a világklasszis játékos mindenben megegyezett a katalán klubbal.

A katalán Sport kedden arról írt, hogy

Neymar elfogadta a Barcelona ajánlatát, és már szóbeli megállapodást kötöttek a felek.

A lap szerint a brazil enged a PSG-nél kapott fizetéséből 13 millió eurót, így a Barcánál évi 24 millió eurót kap majd, amely nagyjából ugyanannyi, mint amennyit a távozása előtt keresett a katalán együttesnél.

A Sport úgy tudja, Neymar öt éves szerződést köthet hamarosan a Barcelonával,

amelynek már csak a Paris Saint-Germainnel kell egyezségre jutnia.

Neymar hamarosan újra a Barca játékosa lehet Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mike Ehrmann

A Barcánál komoly feltételekhez kötötték Neymar visszatérést,

többek között vissza kell vonnia a pert, amelyet a klubbal szemben indított a távozáskor – egy korábbi 26 millió eurós aláírási bónuszt követel –, a nyilvánosság előtt jeleznie kell, hogy ő akar visszatérni, illetve a már említett fizetési igényeiből engednie kell. A hírek szerint Neymar minden feltételt hajlandó elfogadni, mivel tudja, mekkora erőfeszítésébe került majd a Barcelonának visszahozni.

Neymar egyébként több klubtól kapott konkrét ajánlatot, köztük

a Real Madridtól is, de hiába lett volna jóval magasabb a fizetése, ezzel sem sikerült meggyőzni,

a támadó mindenképpen a Barcelonához akar igazolni.

Neymar klubváltását támasztja alá, hogy korábban Nasszer al-Kelaifi, a katari tulajdonban lévő PSG elnöke a France Footballnak azt mondta, a játékosoknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk, s akinek ez nem tetszik, az távozhat.

A brazil labdarúgó jelenlegi szerződése 2022-ig szól a PSG-nél, amely két éve 222 millió dolláros rekordösszegért szerződtette.

A hírek szerint Neymar mellett az Atlético Madrid francia világbajnoka,

Antione Griezmann is hamarosan gránátvörös-kékbe öltözhet,

így egészen elképesztő csatársora lehet a Barcelonának: