Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 31. fordulójának zárómérkőzésén a már bajnok Ferencváros az ősi rivális Újpestet fogadta. A remek hangulató, jó iramú meccsen a Fradi rengeteg helyzetet dolgozott ki, ám ki is hagyta a ziccereket, Varga és Lanzafame góljaival azonban így is 2-1-re győzött, újpesti részről Nagy Dániel volt eredményes.

A hazai szurkolók egész stadionos élőképpel fogadták a csapatokat,

amely egyrészt az FTC 120 éves alapítása, másrészt a 30. aranyérem előtt tisztelgett.

A ferencvárosi szurkolók pokoli hangulatot teremtettek a mérkőzés elején Fotó: Hirling Bálint - Origo

A vendégeknél kezdőként kapott helyet többek között a legutóbbi derbit a 93. percben döntetlenre mentő Simon Krisztián, valamint Zsótér Donát, hazai oldalon pedig a két közönség kedvenc, Davide Lanzafame és Varga Roland is. A Vidihez távozó ukrán légiós, Ivan Petrjakot azonban Szergej Rebrov még a kispadra sem nevezte, sőt az M4 Sport információi szerint már a keretből is kikerült.

A meccset a Fradi kezdte jobban, az első komoly helyzet mégis a vendégek előtt adódott: előbb Zsótér, majd Nagy Dániel lövésénél kellett védenie Dibusznak. A túloldalon Tokmac távoli próbálkozása elkerülte a kaput, a 22. percben azonban felrobbant a Groupama Aréna, a zöld-fehérek ugyanis megszerezték a vezetést.

Gorriaran centerezett Lanzafaméhez, aki sarokkal készítette le a labdát a második hullámban érkező Varga elé, aki a mozdulatlan Pajovic mellett a kapu bal oldalába tekert.

Jól kezdett a Fradi, Varga Roland góljával a vezetést is megszerezte Fotó: Hirling Bálint - Origo

A találat még magabiztosabbá tette az egyébként is önbizalomtól duzzadó Fradi-játékosokat, akik Isael lövése után gyorsan megduplázhatták volna az előnyüket, az Újpest szerb kapusa ezúttal viszont védeni tudott. Néhány perccel később azonban könnyelműen elpasszolta a labdát, amellyel Lanzafame és Isael mehetett ziccerben, elszórakozták azonban az ordító lehetőséget.

Ez pedig meg is bosszulta magát, az ellentámadásból ugyanis Rácz Barna próbálkozását még szögletre mentette Dibusz, a sarokrúgást viszont

Nagy Dániel csúsztatta védhetetlenül a kapuba, így a félidőben 1-1-el vonultak pihenőre a csapatok.

Az egyenlítés pillanata: Nagy Dániel csúsztat Dibusz kapujába Fotó: Hirling Bálint - Origo

A szünetben a VIP-teraszon megjelenő Liu Shaolin Sándorral is váltottunk pár szót, az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó az Origónak elmondta,

Neki, és a többi drukkernek sem kellett sokáig várnia az újabb hazai gólra és ünneplésre: az 50. percben Varga közeli szabadrúgása még levágódott a sorfalról, a kipattanót a szélső újra kapura bombázta, amely végül

Lanzafame elé került, aki Zsótért megelőzve, becsúszva a hálóba kotorta a labdát.

Apró szépséghiba, hogy az olasz támadó lesről indult, de az NB I-ben egyelőre még nem vezették be a VAR-technikát...

Lanzafame a második félidő elején ismét a Fradit juttatta előnybe Fotó: Hirling Bálint - Origo

A pirotenchnikai eszközök okozta füst miatt néhány percig állt a játék, de a kényszerszünetből is a Fradi jött ki jobban, három hatalmas ziccere is volt ugyanis a hazaiaknak, egy Lanzafame, kettő Varga Roland előtt, ám hiába álltak szemben a kapussal, sőt, Varga másodszor az üres kapuvai is, nem született meg a harmadik találat. Amikor aztán a 72. percben Isael is kihagyta a kihagyhatatlant - az ötösről fejelt zavartalanul a kapu fölé -

a hazai közönség egy emberként követelte Böde Dánielt a pályára.

A második Fradi-gól után percekig állt a játék, a füst ugyanis ellepte a pályát, és semmit nem lehetett látni Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hogy az ukrán mester emiatt döntött-e a csere mellett, azt nem tudjuk, de a 77. percben megérkezett a rutinos támadó, Lanzafamét váltotta, nem sokkal később pedig egy életerős lövéssel is megkínálta Pajovicot.

Andó-Szabó Sándor 11 (!) percet hosszabbított a meccs végén, ahol azonban már inkább az indulatok és a sportszerűtlen mozdulatok domináltak.

2-1-re nyert a Fradi, így győzelemmel ünnepelte hazai pályán a 30. bajnoki címet.

OTP Bank Liga, 31. forduló: Ferencváros-Újpest FC 2-1 (1-1)
Groupama Aréna, 20 057 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Varga R. (22.), Lanzafame (50.), illetve Nagy D. (39.)
sárga lap: Lanzafame (74.), Gorriaran (93.), Haratin (95.), illetve Nagy D. (21.), Ristevski (45.), Zsótér (89.), Onovo (95.), Litauszki (97.)

Edzői nyilatkozatok

"Szeretnék gratulálni a játékosoknak és a szurkolóknak is, egy remek derbit láthattunk – kezdte Szergej Rebrov. - Mindenki szereti, mikor ilyen hangulatban zajlik egy mérkőzés.

Rengeteg lehetőséget alakítottunk ki. Nem kellett motiválni a játékosokat, örülök, hogy a részese lehettem egy ilyen küzdelemnek. Nagy lehetőségeink voltak a további gólok szerzésére, nem voltam ideges a kimaradt helyzetek miatt, és Lanzafame megszerezte a győztes találatot. Sok sérültünk van, nem tudom még, mit hoz az utolsó két mérkőzés. A játékosok most kapnak egy pihenőnapot. Az a célom, hogy új szisztémában játsszunk, hogy azok is pályára léphessenek, akik eddig kevesebbet szerepeltek.

Gratulálok a fiúknak a mai játékért, az erőfeszítésért, jók voltunk a második találatig. Sajnálom, hogy az utóbbi mérkőzéseken sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem tudtuk őket eredményesen kihasználni, ezen változtatnunk kell" – értékelte a látottakat az újpestiek edzője, Nebojsa Vignjevic.